Poljski par nakon maratona smanjio na 2:1, odličan otpor Draganje i Pavića

Hrvatska Davis Cup reprezentacija bila je nadomak vodstvu 3-0, a time i ukupnoj pobjedi protiv Poljske u Varšavi u susretu 2. kola Prve skupine, no odluka o tome tko će u kvalifikacije za Svjetsku skupinu ipak će pasti tek u nedjelju. Naime, Marin Draganja i Mate Pavić, par koji je prvi put zaigrao u ovom natjecanju, propustio je četiri važne „break“ lopte u četvrtom setu pri rezultatu 4:4, i to je, pokazalo se kasnije, bio i ključni trenutak. Na kraju, Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski su pobijedili rezultatom 6:7 (1), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (2), 6:4, čime je Poljska smanjila zaostatak na 1-2 uoči nedjeljnih pojedinačnih mečeva.
U cijelom susretu napravljena su samo dva „breaka“, što dovoljno govori koliko se čvrsto igralo i koliko je teško bilo doći do prednosti. Draganja, koji nikad dosad nije bio u sastavu reprezentacije u Davis Cupu, i Pavić su odigrali odličan meč i nedostajale su nijanse da svladaju par koji se može pohvaliti sudjelovanjima na ATP World Tour Finalsu. Pogotovo kad se radi o jednoj od spomenute četiri prilike za „break“, kad je lopta završila centimetar izvan igrališta.
– Mislim da smo odigrali jako dobar meč. Oni su iskusan i kvalitetan tim koji već godinama igra u Davis Cupu, bili su među deset najboljih na svijetu… Samo dva ‘breaka’ u meču dovoljno govore kakav je bio, jako kvalitetan. Imali smo dosta šansi, pogotovo u četvrtom setu, i mislim da smo nakon toga izgubili meč. To je bila prekretnica – rekao je Pavić. Na pitanje koliko je ovaj par dugoročno perpektivan dodao je:

– Kad se malo bolje pogleda, među sto najboljih parova svijeta nema nikog naših godina, a pogotovo ne među 50, gdje mi jesmo. Tako da mogu slobodno reći da je pred nama svijetla budućnost – rekao je 20-godišnji Pavić.
Njegov suigrač, 22-godišnji Draganja, također je bio zadovoljan prikazanim, iako, razumljivo, razočaran ishodom:
– Zadovoljan sam kako smo igrali. Bili smo bolji u prva četiri seta, nismo iskoristili šansu, potom su Poljaci počeli igrati bolje, ponijela ih je publika i na kraju su odigrali bolje od nas. Nadam se da ćemo imati priliku još koji put igrati ovakve mečeve i tada će biti sigurno lakše – rekao je Draganja.
Subotnji dan na kraju je rezimirao izbornik Željko Krajan, rekavši kako je ponosan na meč koji su Pavić i Draganja odigrali:
– Ne mogu im ništa predbaciti. Odigrali su na visokom nivou, na kraju se sve svelo na nekoliko poena. To su parovi, svede se uvijek na to da jedan ili dva udarca presude pobjednika. Marin i Mate su pokazali da mogu biti budućnost za ovaj tim i mogu samo napredovati – rekao je Krajan.
U nedjelju, s početkom u podne, na redu je rasplet. Hrvatskoj i dalje treba još samo jedan bod, a može ga donijeti već Marin Čilić, koji će se sastati s Jerzyjem Janowiczem.
 alt  

Organizacije