Ponovno igramo tenis!

Ponovno igramo tenis!

Hrvatski teniski savez i svi ljubitelji tenisa s velikim su zadovoljstvom primili vijest da je igranje tenisa na otvorenom ponovno moguće.

HTS je od samog početka krize i zabrane bavljenja sportom bio u komunikaciji s Vladom RH, Središnjim državnom uredom za šport, stožerima Civilne zaštite, Hrvatskim olimpijskim odborom, Međunarodnim teniskim savezom i Tennis Europe, kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti što brži povratak treningu svih tenisačica i tenisača. Vlada RH, SDUŠ te Nacionalni stožer civilne zaštite pokazali su razumijevanje za pitanja sportaša i treninga. Od prošlog tjedna trenirati mogu profesionalni sportaši I. i II. kategorije, a od ovog tjedna dozvoljava se rekreativno bavljenje sportom na otvorenom. Sve ovo pokazuje kako nadležni sustavno dopuštaju povratak normalnog funkcioniranja sporta te da će uskoro na terene moći izići svi tenisači i tenisačice u Hrvatskoj.

HTS nastavlja pratiti situaciju te pružati sve potrebne informacije i pomoć Vladi RH, SDUŠ-u i HOO-u kako bi se svi tenisači i tenisačice vratili omiljenom sportu. Tijekom posljednjih tjedana HTS je intenzivno radio na prijedlozima mjera koji bi omogućili bavljenje tenisom, ali istovremeno uz maksimalno praćenje protuepidemijskih mjera, kako bi se sačuvalo zdravlje svih sudionika. U tom smislu HTS je u nekoliko navrata nadležnim institucijama slao iscrpne i razrađene prijedloge.
Ovim putem još jednom zahvaljujemo Vladi RH i SDUŠ-u na brizi i pomoći trenerima i klubovima.

Ovim putem sve ljubitelje tenisa, kojima je sada omogućeno rekreativno igranje i pojedinačno i u paru, molimo da se i dalje pridržavaju preporuka stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, vezano uz obaveznu dezinfekciju, maksimalan broj osoba, držanje fizičkog razmaka… Podsjećamo da još nije dozvoljen rad ugostiteljskih objekata u sklopu klubova, tuširanje u klubovima, održavanje turnira i slično, što će, uvjereni smo, doći na dnevni red u nekoj od sljedećih faza popuštanja restrikcija.

HTS radi na izradi novog kalendara, te će isti biti dostupan nakon što nadležne institucije prihvate naše mjere za održavanje natjecanja. Kako treninga još uvijek nema, za to će trebati pričekati još neko vrijeme.

Igrajmo tenis i budimo odgovorni!

Organizacije