Potočnik i Lozić pobjednici

alt

ETA turnir u Hrvatskoj (U16)
ČAKOVEC – U organizaciji TK Franjo Punčec po četrnaesti put za redom održan je međunarodni  turnir iz kalendara Tennis Europe  za juniore i juniorke do 16 godina…
Turnir koji se u spomen na Marina Šuicu održava pod  nazivom Marin Šuica Junior Open okupio je 121 sudionika iz šesnaest država:  Japana, Austrije, Srbije, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Njemačke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Švicarske, Ukrajine, Španjolske i Hrvatske.
Organizacijom te brojem i kvalitetom igrača turnir je potvrdio status najjačeg juniorskog turnira u Hrvatskoj i jednog od najznačajnijih turnira tog uzrasta u Europi.
U konkurenciji juniora turnir je zasluženo osvojio Zagrepčanin Karlo Lozić, treći nositelj, koji je sigurno i uvjerljivo pobijedio u svim susretima, ne prepustivši svojim protivnicima niti jedan set na cijelom turniru.  Jednako uvjerljiv bio je u finalnom susretu protiv drugog nosioca, Makedonca Davida Micevskog.
U finalnom susretu juniorki sastale su se dvije ponajbolje igračice na turniru, prva nositeljica Tereza Mihalikova iz Slovačke i Nina Potočnik iz Slovenije. Turnir je osvojila Potočnik u dva seta. Slovenac Domen Gostinčar i Filip Grbić iz Srbije osvojili su turnir parova kod juniora, dok su Nina Alibalić i Petra Robić iz Hrvatske osvojile turnira parova juniorki.
Ako se izuzme pobjeda Karla Lozića i polufinale Roka Glasnovića, Hrvatski predstavnici na turniru su podbacili. Osim rezultata spomenute dvojice treba tek spomenuti jedno četvrtfinale kod juniorki za Enu Delibegović. Na žalost nisu se iskazali niti domaći predstavnici: Tino Zanjko, Sebastijan Brica, Borna Novak, Bruno Babić, Lucija i Karla Dujić, Anda Pintarić i Ena Babić koji su redom zaustavljeni u prvom ili drugom kolu glavnog turnira.

REZULTATI

JUNIORI

ČETVRTFINALE
Glasnović (Hrv) – Grbić (Srb) 7:5, 3:6, 7:5
Lozić (Hrv) – Cvek (Hrv) 6:1, 6:0
Gostinčar (Slo) – Khrustalev (Rus) 6:1, 6:3
Micevski (Mac) – Kolarić (Srb) 6:3, 6:0

POLUFINALE
Lozić – Glasnović 6:3, 6:4
Micevski – Gostinčar 6:1, 4:6, 6:4

FINALE
Lozić – Micevski 6:4, 6:2

alt
JUNIORKE

ČETVRTFINALE
Mihalikova (Svk) – Golubovskaya (Rus) 7:5, 6:2
Dančetović (Srb) – Mehikić (BiH) 6:3, 6:0
Bryzgalova (Rus) – Čamdžić (BiH) 2:6, 6:2, 7:5
Potočnik (Slo) – Delibegović (Hrv) 6:1, 6:0

POLUFINALE
Mihalikova – Dančetović 6:7, 6:1, 6:0
Potočnik – Bryzgalova 6:3, 6:0

FINALE
Potočnik – Mihalikova 6:4, 7:6 (4)

Finale parova – juniori
Gostinčar, Grbić – Deljanovski, Micevski 6:2, 6:2

Finale parova – juniorke
Alibalić, Robić – Bryzgalova, Golubovskaya 7:5, 5:7, 10:5

Organizacije