Predsjednica primila igrače i stručno vodstvo reprezentacije

Predsjednica primila igrače i stručno vodstvo reprezentacije

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je u ponedjeljak u svom uredu na Pantovčaku igrače i stručno vodstvo hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu koja je u dramatičnom finalnom dvoboju protiv Argentine izgubila s 3.2.  
– Unatoč činjenici što ovog puta nismo osvojili Davisov kup moram reći da sam kao predsjednica Republike, a vjerujem da prenosim i osjećanja svih građana Hrvatske, iznimno ponosna na sve vas. Doći u finale Davisovog kupa u konkurenciji 133 države i igrati onako dobro u finalu, igrati sa srcem, je zaista ogroman uspjeh. Mislim da je i svijet upoznao kako Hrvatska diše i sa koliko strasti podržava svoje tenisače i ostale naše sportaše. Biti drugi u svijetu sjajan je uspjeh za državu kao što je Hrvatska koja ni po površini ni po broju stanovnika nije velika, ali je velikog srca. Želim da ovaj vaš uspjeh doprinese daljnjoj popularizaciji i tenisa i sporta u našoj zemlji – rekla je između ostalog, predsjednica Grabar Kitarović.
Na prijamu se zahvalio predsjednik HTS-a Franjo Luković koji je naglasio da Hrvatska iz proračuna za sport i tenis izdvaja na razini statističke pogreške, ali da smo po rezultatima među deset najboljih nacija svijeta.
– Mi se kao teniski savez sada moramo posvetiti idućim prioritetima, a to je susretu u veljači sa Španjolcima. Pokušat ćemo u dogovoru sa gradom Zagrebom izgaditi tenisku akademiju – rekao je Luković.
U ime reprezentacije predsjednici se na podršci zahvalio naš najbolji tneisač Marin Čilić.
– Svima nam je teško što nismo uspjeli osvojiti Davisov kup, ali se nadamo da ćemo to uspjeti napraviti u skoroj budućnosti. Koristim i ovu prigodu da se zahvalim svim navijačima diljem države, stvarno je bio užitak i zadovoljstvo u tom ambijentu braniti boje naše države – kazao je Ćilić koji je u ime suigrača predao predsjednici trenirku hrvatske teniske reprezentacije.

Organizacije