Prižmić, Šodan, Svetac i Tarocco u polufinalu Kvarner Opena

Prižmić, Šodan, Svetac i Tarocco u polufinalu Kvarner Opena

Četvero Hrvata igrati će u polufinalnim dvobojima ovogodišnjeg izdanja Kvarner Opena, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u Rijeci. Kod tenisača, to je uspjelo trećepostavljenom Dini Prižmiću koji je u četvrtfinalu bio bolji od Crnogorca Matije Samardžića (7:6(5), 6:2) i Ivanu Šodanu (12. nositelj) koji je svladao 13. nositelja, Talijana Enrica Baldisserrija – 6:3, 3:6, 6:2. Dino će za prolaz u finale igrati protiv 1. nositelja, Slovaka Petera Benjamina Privare, dok će Ivanov suparnik biti Austrijanac Aleksandar Tomas, koji je u četvrtfinalu pobijedio našeg Alena Billa – 6:3, 7:5.

Kod tenisačica, u polufinalu su Sara Svetac (7. nositeljica) nakon slavlja protiv 3. nositeljice, Slovakinje Nikole Daubnerove (6:4, 6:3) i Leticia Tarocco koja je u četvrtfinalu nadvisila 4. nositeljicu, Saru Mikaču iz BiH – 6:2, 7:6(5). Sara će za finale igrati protiv 6. nositeljice, Crnogorke Divne Ratković (u četvrtfinalu pobijedila 1. nositeljicu, našu Marijanu Majetić – 6:1, 6:3), dok će Leticia odmjeriti snage sa Slovenkom Elom Nalom Milič, pobjednicom nad našom Petrom Marčinko (2. nositeljica) – 3:6, 7:5, 6:2. 

Petak je bio iznimno uspješan dan za naše i u konkurenciji parova, kod dečki su finale izborili Alen Bill i Noa Vukadin (3. nositelji) nakon pobjede nad drugopostavljenima Viliusom Gaubasom (Litva) i Ivanom Šodanom (7:5, 6:3) te će za  naslov igrati protiv 5. nositelja, Slovaka Petera Nada i Mateja Palca. 

U konkurenciji parova kod djevojaka imamo hrvatski finale – prvopostavljene Marijana Majetić i Sara Svetac igrati će protiv 2. nositeljica, Petre Marčinko i Leticije Tarocco. Majetić i Svetac su u polufinalu prošle našu Korneliju Junčak i Saru Mikaču iz BiH (4. nositeljice) – 5:7, 6:3, 10:5, dok su Marčinko i Tarocco bile uvjerljive protiv 3. nositeljica, Slovakinje Nikole Daubnerova i Mađarice Anne Kantor – 6:2, 6:2. 

Organizacije