Prije 20 godina slavio se Goranov Wimbledon

Prije 20 godina slavio se Goranov Wimbledon

Prošlo je 20 godina od velikog dana za hrvatski tenis, najvećeg u karijeri Gorana Ivaniševića! Na kraju nezaboravnog niza na travi Wimbledona, Goran je 9. srpnja 2001. na središnjem terenu londonskog Grand Slam turnira slavio pobjedu u pet setova protiv Australca Patricka Raftera, još jednog velikog šampiona, a tom pobjedom hrvatski teniski velikan okrunio je karijeru u situaciji kada se naslov nije očekivao.

Goranova priča o dolasku do najvećeg trofeja bila je baš filmska. Na travu Wimbledona došao je kao 125. tenisač svijeta i s pozivnicom za glavni turnir, igrao je s bolnim ramenom, ali uspio je izdržati sve izazove koje su donijeli ozljeda i njegovi protivnici. U prvom kolu svladao je Šveđanina Fredrika Jonssona, a zatim su stigli jači izazovi. U drugom kolu pao je Carlos Moya, u trećem Andy Roddick, u osmini finala Greg Rusedski, u četvrtfinalu Marat Safin, a u polufinalu koje se razvuklo na tri dana Tim Henman, najjači engleski adut. Taj meč imao je početak u petak, a nakon kišnih prekida, Goran je poslije napetih pet setova slavio u nedjelju, što je pomaknulo finale za treći ponedjeljak turnira.

U fantastičnoj atmosferi središnjeg terena, hrvatski teniski velikan je u finalu protiv Raftera imao dovoljno snage za novih napetih pet setova, s odlukom s 9:7 u petom, a taj dan je zbog završetka nezaboravnog niza ušao u hrvatsku sportsku povijest.

Čestitamo, Gorane, uvijek je posebno sjetiti se velikog dana – ovog puta s već 20 godina od sjajne pobjede!

Organizacije