Protiv Španjolaca Škugor, Mektić, A. Pavić i Draganja

Protiv Španjolaca Škugor, Mektić, A. Pavić i Draganja

Hrvatski i španjolski teniski savezi su ITF-u prijavili sastave za predstojeće prvo kolo svjetske skupine Davis Cupa u Osijeku (3. do 5. veljače). Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan objavio je popis na kojem su Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja.
Hrvatska je rangirana kao treća najbolja reprezentacija na svijetu što je izniman uspjeh, no nedavno izgubljeno finale Davis Cupa u Zagrebu ostavilo je snažan trag na naše reprezentativce.
„Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod.“
Iako su svi bili pozvani, objektivne okolnosti zaustavile su naše reprezentativce koje smo gledali u borbi protiv Argentine. „Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku“, pojasnio je izbornik Krajan.
“Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske u Osijeku, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a očito je da je vrlo naporna prošla sezona ostavila posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima. Još jednom naglašavam da mi je igranje za reprezentaciju uvijek bila čast i zadovoljstvo te da sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku, da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske” – rekao je Marin Čilić.

S druge strane, španjolsku reprezentaciju koju je odabrala Conchita Martínez čine sljedeći igrači: Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreño Busta i Marc López.
„S obzirom da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu,“ zaključio je Željko Krajan.
 

Organizacije