Prpić objavio sastav

ITF DAVIS CUP 2011. godine
ZAGREB – Izbornik reprezentacije Goran Prpić u utorak je objavio sastav za predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa koji će Hrvatska od 16. do 18. rujna odigrati protiv Južnoafričke Republike u Potchefstroomu…
U postavi su Marin Čilić (trenutno 28. na pojedinačnoj ATP listi), Ivan Dodig (33.), Antonio Veić (182.) i Nikola Mektić (267.). Ivo Karlović ovaj put nije u sastavu jer on i supruga Alsi očekuju rođenje njihova djeteta upravo u vrijeme susreta.
“Respektiramo suparnika, pogotovo Kevina Andersona koji u posljednje vrijeme igra vrlo dobro, ali smatramo da bi bio neuspjeh da izgubimo. Naše su ambicije da i sljedeće godine igramo u Svjetskoj skupini i stoga idemo u Južnu Afriku želeći pobjedu”, rekao je Prpić.
Najbolje rangirani južnoafrički tenisač je Kevin Anderson, 34. igrač svijeta. Osim njega u sastavu će biti i Rik de Voest (124.), Izak van der Merwe (129.) i Raven Klaasen (254.).
Susret će se održati od 16. do 18. rujna na betonskoj podlozi u Potchefstroomu, gradu 117 kilometara udaljenom od Johannesburga, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1343 metra. Kako bi se što bolje prilagodila uvjetima hrvatska reprezentacija će u Potchefstroom doputovati već u subotu 10. rujna.

 Organizacije