Prvi zahtjevi za ulaznice za finale već stigli

Prvi zahtjevi za ulaznice za finale već stigli

Iako se još uvijek ne zna u kojem će se gradu i kojoj dvorani igrati finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine (rok za prijavu domaćina je utorak, 27. rujna) već su u Hrvatski teniski savez stigli prvi agencijski zahtjevi za ulaznice, i to iz Argentine.

Nakon pobjede nad Velikom Britanijom u Glasgowu prošlog vikenda u toj južnoameričkoj zemlji već su se agencijama počeli javljati zainteresirani za put u Hrvatsku, bez obzira gdje će se od 25. do 27. studenog održati finalni susret.

Također, neslužbeno je potvrđeno da ne treba sumnjati da će svi vodeći argentinski mediji biti zastupljeni na finalu, a u ovom trenutku procjena je da će biti četrdesetak novinara, ne računajući televiziju s pravom prijenosa. Među njima gotovo četvrtinu činit će radijski komentatori.

Argentina još nikad nije osvojila Davis Cup, a u četiri je navrata bila poraženi finalist (1981., 2006., 2008. i 2011.). Protiv Hrvatske ima perfektan omjer jer u međusobnim susretima vodi 3:0. Slavila je u Buenos Airesu 2002. (3:2), Zagrebu 2006. (3:2) i Buenos Airesu 2012. (4:1).

Organizacije