Rasploženi Poljaci ostavili Ajdukovića i Ninčevića bez šansi

Rasploženi Poljaci ostavili Ajdukovića i Ninčevića bez šansi

Duje Ajduković i Frane Ninčević nisu se uspjeli plasirati u polufinale 3. ATP Challengera Split Opena. Poljska kombinacija Walkow/Zielinski bila je prejaka u četvrtfinalu i našem je paru prepustila samo četiri gema – 6:0, 6.4.

Prvi je set prohujao pored Ajdukovića i Ninčevića, u drugom su pokazali puno bolju igru, no sve to nije im bilo ni izbliza dovoljno za pobjedu protiv Szymona Walkowa i Jana Zielinskog.

– Malo smo slabije ušli u meč, možda uz pogrešnu taktiku i to su oni iskoristili. U drugom setu odigrali smo bolje, odlučile su dvije, tri lopte. Vidi se da su Poljaci uigrani i super pokrivaju mrežu. Trebali smo ići preko njih ili pod noge, što nismo uspijevali – komentirao je Ninčević (21), član zadarskog TK Dalmacija koji se pokušava probiti kroz ITF turnire, a ovakvo iskustvo nastupa na Challengeru puno mu znači.

– Ovo mi je bio drugi nastup na Challengeru, prvi sam imao prije dva tjedna u Zadru gdje sam prošao prvo kolo. Sada sam ovdje u Splitu dobio šansu igrati kvalifikacije singla i parove, što mi je bilo dobro iskustvo. Skupio sam neke poene koji će mi dobro doći za dalje.

Frane (1068. na ATP listi) nam je otkrio i planove za naredni dio godine.

– Želim napraviti pomak u singlu i doći do top 500-600 kako bih mogao dalje krenuti prema Challengerima.

Prije nekoliko dana Ninčević se iskazao u jednoj situaciji izvan terena. Otkrio nam je o čemu se radilo.

– Prije par večeri čekao sam hranu tu u blizini teniskog centra i vidio dečka koji je brzo vozio biciklu i onda pao. Udario je glavom o tlo, bio je sav u krvi i u šoku, nije se mogao pomaknuti. Nazvao sam hitnu, ali srećom nije bilo ništa ozbiljno. Pukla mu je arkada pa je zato izgledalo gore nego što je zapravo bilo. Sve je dobro završilo – prepričao je Ninčević.

Foto: Bruno Karadža

Organizacije