Ria Derniković: Nadam se da će epidemija brzo proći da se mogu što prije vratiti na teren

Ria Derniković: Nadam se da će epidemija brzo proći da se mogu što prije vratiti na teren

Početak sezone na hrvatskim natjecanjima bio je vrlo sladak Riji Derniković. Igrajući za svoj Iteam, Ria je rano u godini u kojoj će proslaviti 15. rođendan otišla do kraja na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske uzrasta do 16 godina na terenima TK-a Didon u Virovitici, što joj je trebalo donijeti zamah za mjesece koji slijede.

Ipak, kao i za sve ostale hrvatske teniske adute, i za Riju je stigao zastoj sa širenjem novog koronavirusa. Stanka teško pada, no dok se čeka nastavak, utjeha može biti što je otvaranje 2020. bilo pravo.

– Jako sam zadovoljna nastupom na dvoranskom državnom prvenstvu do 16 godina u Virovitici. Došla sam na turnir dobro pripremljena i u odličnoj formi. Bila sam zadovoljna organizacijom, tereni su novi i odlični, strop je malo niži, ali nema veze – osvrnula se 14-godišnja nova dvoranska državna prvakinja u društvu do 16.

Ria je u Virovitici otišla do kraja u singlu, dok je u konkurenciji parova bila finalistica s Lanom Preis, uz poraz od Nore Knežević i Marijane Majetić na završnom koraku. U dolasku do naslova u singlu nije ispustila set, no istaknut će da joj posao nije bilo lak.

– Na turniru sam bila zadovoljna svojim uspjehom. Nemam baš najbolji meč jer su svi mečevi do same titule prvakinje bili teški – prisjetila se svojeg virovitičkog nastupa.

Ria je svojim početkom nove sezone utvrdila gradivo iz protekle godine, kojom je također bila zadovoljna.

– Prošla sezona bila mi je vrlo uspješna. Na kraju 2019. igrala sam finale Mastersa do 15 godina i na kraju sam nažalost izgubila, ali prije Mastersa osvojila sam puno turnira – kazala je.

Iteamova igračica već devet godina radi s trenerom Mariom Belamarićem, s kojim je suradnja jako uspješna. Novi plodovi trebali bi doći nakon što tenisačice i tenisači dobiju zeleno svjetlo za povratak turnirima.

– Ova epidemija nas je sve pogodila u teniskom svijetu, nadam se da će brzo proći da se mogu što prije vratiti na teniski teren. Cilj za nastavak sezone je odigrati što više turnira i da turniri budu što uspješniji – dodala je Ria za kraj.

Organizacije