Ria Derniković Novaković i Noa Vukadin pobjednici HEP prvenstva Hrvatske do 16 godina

Ria Derniković Novaković i Noa Vukadin pobjednici HEP prvenstva Hrvatske do 16 godina

Mladi tenisači na HEP prvenstvu Hrvatske do 16 godina pokazali su da je budućnost hrvatskog tenisa u dobrim rukama. Nakon uzbudljivog tjedna izvrsnog tenisa koji su sudionici pokazali na terenima TK Franjo Punčec prvaci su Ria Derniković Novaković (TK Iteam) i Noa Vukadin (HTK Zagreb). Ria je u finalu bila bolja od Nore Knežević (TK Top Spin) 3:6, 7:6 (3), 7:5 dok je Noa pobijedio Stjepana Ivaneka (TK Varaždin 1181) 6:2, 6:1.

‘’Sretna sam što sam osvojila ovaj turnir, puno mi znači. Organizacija je bila super, nadam se da ću se opet vratiti u Čakovec i odigrati još ovako lijepih turnira!’’ – izjavila je nakon finala Ria Derniković Novaković dok je prvak Noa Vukadin izjavio: ‘’Bilo mi je sjajno na turniru, zahvaljujem svima koji su bili uključeni u organizaciju i koji su omogućili da bude ovako dobro na prvenstvu. Nadam se da ću opet doći u Čakovec!’’

‘’Hrvatski teniski savez od početka pandemije kontinuirano radi na tome da tenisačice i tenisači svih uzrasta imaju priliku za treniranje i sportski razvoj. Ovo prvenstvo jedno je od natjecanja koje juniorkama i juniorima omogućuje održavanje forme u ovoj godini kada je to iznimno važno zbog svih izazova zbog koronavirusa. Čestitam svim pobjednicima i pozivam ih, kao i sve druge natjecatelje, da se nastave baviti tenisom i postizati rezultate koji će biti na ponos cijeloj Hrvatskoj!’’- izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja je pobjednicima uručila odličja. 

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup