Ria Derniković Novaković pobjednica Marin Šuica Junior Opena

Ria Derniković Novaković pobjednica Marin Šuica Junior Opena

Ria Derniković Novaković pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Marin Šuica Junior Opena, Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u Čakovcu, ona je u finalnom dvoboju bila uvjerljiva protiv Nore Knežević – 6:2, 6:1. Ria je tako u roku od svega par dana stigla do dva velika naslova u Čakovcu s obzirom na to da je u nedjelju istu suparnicu svladala i u završnici HEP prvenstva Hrvatske do 16 godina. Ujedno je postala i prva pobjednica Tennis Europe Junior Toura nakon gotovo pola godina stanke.

Tenisači su u Čakovcu u srijedu igrali četvrtfinalne susrete, a u polufinale su se probila dvojica domaćih predstavnika – Matej Dodig je bio bolji od Ukrajinca Andrija Porickija (6:2, 6:0), a Leon Babić Brajko od Rumunja Raresa Christiana Haiduca – 6:1, 6:2. U četvrtfinalu su poraženi Erik Nikolić (od prvopostavljenog Austrijanca Marka Milosavljevica — 6:0, 6:1) i Matija Bulović kojeg je pobijedio Walker Allen (SAD) – 6:3, 6:0.

U finalu muških parova Marko Milosavljević i Walker Allen su nadvisili našu kombinaciju Roko Babić/Leon Babić Brajko – 6.4, 6:3.

Stjepan Bogdan izgubio je četvrtfinalni susret na TE turniru 3. ranga uzrasta od 14 godina u Podgorici od prvopostavljenog Crnogorca Balse Đokovića – 6:1, 6:1.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup