Road To Umag by Podravka: Dvokorakom do ATP Toura

Road To Umag by Podravka: Dvokorakom do ATP Toura

Plava Laguna Croatia Open Umag prije četiri godine pokrenuo je inovativnu inicijativu pod nazivom “Road to Umag powered by Podravka”, osmišljenu kako bi potaknuo ambicije hrvatskih tenisača pružajući im priliku da osiguraju “wildcard”, odnosno pozivnicu na ugledni ATP turnir u Umagu.
Taj jedinstveni koncept ove godine će poprimiti novo ruho, odnosno koncipiran je u dvije etape, pri čemu je prva stanica zakazana za 22. i 23. lipnja u Karlovcu, gdje će se odvijati turnir parova, a druga je od 15. do 18. srpnja u Umagu, gdje će tenisači snage odmjeriti u pojedinačnoj konkurenciji. Pobjednički duo s karlovačkog turnira osvojit će ulaznicu za glavni turnir parova, dok će pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji biti nagrađen pozivnicom za kvalifikacije najprestižnijeg teniskog događaja u Hrvatskoj – Plava Laguna Croatia Open Umaga.
U svojem četvrtom izdanju, Road to Umag predstavlja rijetku priliku za hrvatske tenisače, kako profesionalce, tako i amatere, da pokažu svoje vještine i steknu priliku za nastup na globalnoj teniskoj sceni.
Direktor turnira Tomislav Poljak nadodaje: “Hrvatski tenis je oduvijek bio izuzetno zastupljen na našem turniru, a kroz Road To Umag koncept smo dali priliku svakom našem igraču da se izbori za svoje mjesto na najvećoj pozornici koju hrvatski tenis ima. Za one koji sanjaju o sudjelovanju na ATP Touru ovo je izvrsna prilika da ostvare svoje ambicije. Želimo svim tenisačima puno uspjeha i pozivamo ih da se prijave na obje etape turnira.”
ATP Umag održat će se od 19. do 27. srpnja, a prethodno su potvrđeni nastupi Andreja Rubljova te pobjedničkog Davis Cup trija (Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi, Lorenzo Sonego). No popisu atraktivnih imena iz vrha svjetskog tenisa tu nije kraj, jer se uskoro očekuju potvrde dolaska još nekih izvrsnih igrača.
Foto: ATP Croatia Open Umag

Organizacije