Roko Horvat: Ove jeseni selim u New York – tamo ću studirati i teniski napredovati

Roko Horvat: Ove jeseni selim u New York – tamo ću studirati i teniski napredovati

Iza 19-godišnjeg Roka Horvata najuspješniji je tjedan u kratkoj seniorskoj karijeri, član zagrebačkog Top Spina prošlog je vikenda stigao do naslova pobjednika Punčec Opena u Čakovcu, jakog seniorskog turnira iz kalendara HTS-a.

– Baš sam zadovoljan nastupom u Čakovcu! S obzirom na situaciju oko korone, bilo je malo službenih mečeva pa nisam znao što mogu očekivati na turniru. Posebno sam dobro igrao protiv Joška Topića i Duje Kekeza. Meč s Kekezom bio je dramatičan, nakon odličnog prvog seta, od sredine drugog imao sam problema s grčevima. Unatoč svemu, odlučio sam se boriti do kraja i dati sve od sebe. U tom meču je bilo puno preokreta, a nakon spašene dvije meč-lopte uspio sam pobijediti! Zadovoljan sam s naslovom, bio je to jedan od najjačih seniorskih turnira iz kalendara HTS-a u zadnje vrijeme – rekao nam je Roko te se kratko osvrnuo na dosadašnji dio sezone.   

– U zadnje vrijeme sam imao puno problema s ozljedama pa je bilo teško ponovno se vratiti  u formu.  A onda se dogodila stanka radi koronavirusa. Iako, zbog toga sam imao dosta vremena za trening i temeljite pripreme. Rezultat toga je dobra forma u kojoj se sada nalazim – priznaje nam Roko kojeg uskoro čeka novi životni izazov – odlazak na studij u SAD.  .

 – Jako sam zadovoljan što sam se upisao na jedan od Ivy league fakulteta – prestižni Columbia University u New Yorku gdje krećem sa studiranjem ove jeseni. Vjerujem da ću tamo osim vrhunskog akademskog studija imati priliku i dalje teniski napredovati. Baš sam uzbuđen zbog  toga! – zaključuje Roko.

Organizacije