Ružić i Stepanić najbolji među juniorima

Ružić i Stepanić najbolji među juniorima

Antonia Ružić i Patrik Stepanić osvojili su titule na dvoranskom državnom prvenstvu u konkurenciji juniora u uzrastu do 18 godina. Antonia je otišla do kraja na turniru u Ogulinu, a Patrik je slavio u Zadru.

Dolaskom do kraja, 15-godišnja Ružić smjestila je drugi ovosezonski hrvatski trofej u vlastitu kolekciju. Članica čakovečkog Franje Punčeca je u siječnju slavila na dvoranskom PH-u u uzrastu do 16 godina, a u društvu igračica starije juniorske dobne skupine privela je kraju svoj uspješni put sa 7:6(1) i 7:6(1) u finalu protiv prve nositeljice Domenike Turković (Špansko). Stepanić je pokazao najviše na terenima TK-a Dalmacija u Zadru. U ulozi šestog nositelja, 17-godišnji član HTK-a Zagreb je u finalu sa 7:6(2) i 6:2 bio jači od Roka Horvata (Top Spin).

Surađujući s Kostićem Ferčekom, članom Varaždina 1181, Stepanić se u Zadru pobrinuo za vlastito dvostruko slavlje odlaskom do kraja na turniru parova. Prvopostavljeni Maks i Patrik su u finalu sa 6:4, 1:6 i 10:7 bili jači od dvojca Nikola Bašić/Tin Dizdarević (Samobor 1890/Zagi).

Katarina Duić Plumtree i Karla Kilić osvojile su državni dvoranski naslov u ženskim parovima. Članice solinskog Dalmacijacementa su u finalu s 5:7, 6:4 i 10:8 svladale Domeniku Turković i Neli Šunjić (Špansko/iTeam).

Organizacije