Rubljev Dodigu zatvorio vrata umaškog finala

Rubljev Dodigu zatvorio vrata umaškog finala

Ivan Dodig nije uspio izboriti nastup u završnici ATP Plava Laguna Croatia Opena, hrvatskog je reprezentativca u umaškom polufinalu nadvisio ‘sretni gubitnik’ iz kvalifikacija, 19-godišnji Rus Andrej Rubljev – 7:6(4), 6:1. Bio je to dvoboj u kojem je ruski tenisač, koji je na turnir ušao nakon odustajanja Borne Ćorića, odlično vraćao Dodigove servise (naš tenisač uzeo tek 59 posto poena nakon prvog servisa), te tijekom susreta stigao do čak četiri breaka.

– Moram priznati da je Rubljev bio bolji. Prvi je set odlučio dosta toga. Realno gledajući, ja možda danas nisam servirao najbolje, no on me jako iznenadio vraćanjem servisa. Rubljeva pratima već dulje vrijeme i siguran sam da će vrlo brzo biti u svjetskom vrhu – rekao je nakon susreta Ivan.  

Što se samog tijeka meča tiče, u prvom je setu Rubljev kod vodstva od 5:3 imao set-loptu, Ivan je okrenuo na 6:5, no u tie.breaku nije mao previše izgleda. Ključni za rasplet dvoboja bio je treći gem drugog seta gdje je kod 1:1 Dodig imao dvije vezane break-lopte (15:40) – Rus je sve spasio, u sljedećem gemu stigao do breaka i priča je bila završena. 

Ivan, koji je ovim rezultatom sa 412. mjesta na ATP listi skočio na 273. poziciju, novi nastup ima sljedećeg tjedna u Hamburgu, gdje u konkurenciji parova igra s Matom Pavićem. 

Organizacije