Rus Andrej Rubljov i Danac Holger Rune prva imena Plava Laguna Croatia Opena u Umagu

Rus Andrej Rubljov i Danac Holger Rune prva imena Plava Laguna Croatia Opena u Umagu

Na konferenciji za medije održanoj u Infobipovom kampusu u Zagrebu predstavljena je lista igrača koji će nastupiti na 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag, kao i bogati popratni program sa sjajnim koncertima, jedinstvenom gourmet ponudom te niz drugih sportskih i zabavnih sadržaja u kojima će moći uživati svi posjetitelji umaškog turnira. I ovogodišnje izdanje bit će iznimno kvalitetno. Popis igrača predvodi trenutno šesti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov, koji je upravo u Umagu 2017. osvojio prvi veliki naslov u karijeri. Tu je i Danac Holger Rune, jedan od najboljih mladih igrača današnjice (15. na ATP listi). Vraća se i prošlogodišnji finalist Švicarac Stan Wawrinka, osvajač tri pojedinačna naslova na Grand Slam turnirima, a posebno jaka bit će postava talijanskih igrača, jer dolaze trojica prošlogodišnjih pobjednika Davis Cupa, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego.

“Potvrdom dolaska 6. igrača svijeta Andreja Rubljova, Danca Holgera Runea te čovjeka koji je obilježio proteklih 15 godina svjetskog tenisa, koliko uspjesima, toliko i stilom igre i osobnošću, neponovljivog Stana Wawrinke, imamo trojicu tenisača koje bi svaki turnir našeg ranga na svijetu poželio. Međutim, snaga 34. Plava Laguna Croatia Opena Umag je u širini kvalitete koju danas predstavljamo. Pet igrača među 30 najboljih na svijetu, čak 12 iz Top 50, kao i dvojica najboljih igrača na svijetu do 19 godina, Jakub Menšik i Dino Prižmić, garancija su da će ovogodišnji turnir opet ponuditi sjajan tenis”, istaknuo je direktor turnira Tomislav Poljak.

„Plava Laguna Croatia Open Umag svake godine ispriča neku novu, dobru priču. Ponekad takvu priču možda i ne očekujemo, a čarolija se dogodi kao, recimo, prošle godine s Wawrinkom i njegovim emotivnim putem do finala. Ovo je vjerojatno najjači popis igrača u zadnjih nekoliko godina. Vrhunski mečevi su zajamčeni, jedva čekam da turnir započne. Vidimo se ubrzo u Umagu”, izjavio je Goran Ivanišević. Među govornicima bio je i hrvatski tenisač Luka Mikrut kojem je dodijeljena pozivnica za glavni turnir i koji se ovom prilikom zahvalio organizatorima na ukazanoj prilici.

Foto: ATP Umag 2024.

Organizacije