Ružić i Prižmić do novih pobjeda na Europskom prvenstvu, Justić i Riđan u polufinalu Stobreča

Ružić i Prižmić do novih pobjeda na Europskom prvenstvu, Justić i Riđan u polufinalu Stobreča

Antonia Ružić i Dino Prižmić stigli su do novih pobjeda na Europskim prvenstvima u Rusiji i Češkoj. Antonia je na EP-u uzrasta do 16 godina u Moskvi stigla do osmine finala nakon lake pobjede protiv Portugalke Matilde Jorge – 6:3, 6:3. Sljedeća suparnica joj je Grkinja Dimitra Pavlou. Luka Mikrut je u 3. kolu Moskve izgubio od 5. nositelja, Britanca Jacka Pinningtona Jonesa – 6:4, 6:3.

Dino Prižmić je u 3. kolu EP-a u uzrastu do 14 godina u češkom Mostu svladao Švicarca Kiliana Feldbauscha – 6:0, 7:5. U osmini finala igra protiv Šveđanina Alberta Saara.

Ema Justić i Ivona Riđan probile su se u polufinale Adriatic Cupa, Tennis Europe turnira 1. ranga uzrasta do 12 godina u Stobreču. Ema je u četvrtfinalu preskočila Francuskinju Ophelie Boullay (6:4, 6:4) te će za prolaz u završnicu igrati protiv Ruskinje Emme Vasiljenko. Ivona je, pak, u hrvatskom četvrtfinalu prošla Lanu Jelasku (6:0, 6:1) te će u polufinalu odmjeriti snage s Amerikankom Addison Comiskey, koja je u četvrtfinalu bila bolja od naše Marte Dobrić – 6:0, 6:1.

Organizacije