Savezu 2600 ulaznica za finale, predstavljeni Antonia i Mili

Savezu 2600 ulaznica za finale, predstavljeni Antonia i Mili

– Bit će ovo povijesni događaj, zadnji Davis Cup prije nego se sadašnji format zatvori i zaživi novi format sljedeće godine u Madridu. Moći ćemo tri dana zaredom pratiti vrhunski tenis, bodriti naše igrače i doći do željenog osvajanja ‘Salatare’, donijeti je kući u Hrvatsku i proslaviti svi zajedno veliki uspjeh – riječi su Nikoline Babić, predsjednice Hrvatskog teniskog saveza na prvoj u nizu konferencija za medije povodom finala Davisova kupa između Francuske i Hrvatske u Lilleu od 23. do 25. studenoga. Predsjednica je nastavila:

– Plasman u finale je veliki uspjeh za Hrvatsku koja je mala zemlja u odnosu na sportske velesile koje smo uspjeli izbaciti. Ponajviše zbog igrača, bilo bi nam izuzetno drago da se okrune velikom titulom koju su zaslužili igrom, radom, zalaganjem i odanošću reprezentaciji. Uz veliku podršku navijača, to bi bilo stvarno lijepo. Uz tenis, u Lilleu će biti osiguran i dodatni program. Priprema se hrvatski korner u kojem će se okupljati naši igrači, s domaćom glazbom, s našim obilježjima, moći ćemo svi zajedno podijeliti svoje dojmove i proveseliti se u pravom sportskom okruženju – najavljuje predsjednica koja je medijima predstavila novog Izvršnog direktora HTS-a Marina Galića. 

– Hrvatski teniski savez osigurao je za susret u Lilleu dovoljan broj ulaznica za sve navijače, mislim da nitko od njih neće ostati bez ulaznice. Prodaja je
počela u ponedjeljak u 12 sati preko Dekoda, na www.ulaznice.hr, a dogovorili smo i suradnju s Ban Toursom, turističkom agencijom koja je naš novi partner i
nudi aranžmane za finale Davis Cupa. Tribina koju smo osigurali bit će najbliže našim igračima, vjerujem se da će igrači osjetiti podršku, kao što je bilo u Zadru kada su svi igrači istaknuli da bi bez navijača bilo znatno teže. Nećemo biti brojni, ali možemo biti glasni – rekao je Galić i dodao:

– Prema propisu ITF-a, imamo 10 posto kapaciteta stadiona, 2.600 ulaznica. Cijene ulaznice odredio je Francuski teniski savez, ITF ih je prihvatio, vjerojatno su
više prilagođene standardu u Francuskoj nego našem, ali na to nismo mogli utjecati. Imamo prebilježbe preko naših klubova, a do sada smo otprilike prodali oko 700 ulaznica. Osigurali smo dovoljan broj, potrudili smo se zauzeti što bolje pozicije, a da cijena ipak bude razumna.

– Organizirali smo charter let, izravna linija za Lille, osigurali smo smještaj u hotelu. Cijena aranžmana s charter letom i hotelom od četiri zvjezdice kreće se oko
6.500 kuna. Imamo osigurane i ulaznice, ali prodaju se zasebno od aranžmana jer svatko bira koju kategoriju ulaznica želi – dodao je Pavle Marković, direktor razvoja Ban Toursa.  

Javnosti su predstavljeni i naši najperspektivniji mladi igrači Antonia Ružić i Mili Poljičak, oboje sa završetkom na prvom mjestu na europskoj rang-listi – Antonia je nedavno osvojila Tennis Europe Junior Masters u uzrastu do 16 godina u Reggio Calabriji, dok je Mili prvi Europljanin u konkurenciji do 14 godina.

– Osjećaj je super. Puno mi znači to što sam prva u Europi, to mi je velik motiv za još veći rad – rekla je 15-godišnja Čakovčanka uz posebnu zahvalu roditeljima, trenerima i sponzorima.

– Jako mi je drago zbog Antonije što je prva, jer po sebi znam koliko je to teško. Ovo mi je bila najbolja sezona u karijeri, a broj 1 na kraju sezone mi je veliki poticaj za dalje – rekao je Mili koji je kao svog uzora izabrao Rafaela Nadala, a posebno je naglasio zahvalnost Mati Paviću.

– Njegov otac mi je trener, zbog njega sam počeo igrati tenis. Mate mi je stvarno puno pomogao u karijeri – rekao je na kraju 14-godišnji Splićanin.

Organizacije