Serdarušić izgubio na startu umaškog ATP turnira, Pecotić zastao u 2. kolu kvalifikacija

Serdarušić izgubio na startu umaškog ATP turnira, Pecotić zastao u 2. kolu kvalifikacija

Nino Serdarušić rano je završio nastup na 31. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, 24-godišnji Zagrepčanina (nastupio s pozivnicom organizatora) u prvom je kolu zaustavio Španjolac Carlos Taberner (108. na ATP listi) prepustivši mu svega četiri gema – 6:2, 6:2. Nino je od samog početka bio u rezultatskom zaostatku, tijekom meča je svoj početni udarac gubio u čak četiri navrata, a sam nije stigao do break-lopte. Zabio je dva asa uz 63 posto pogođenog prvog servisa, a tijekom susreta je napravio čak 34 neprisiljene pogreške (Taberner 17).

Matija Pecotić izgubio je dvoboj 2. kola kvalifikacija od Nijemca Daniela Altmaiera, 152. na ATP listi – 3:6, 6:4, 6:3. Matija je imao prednosti od seta i 2:0 u drugoj dionici, no njemački je tenisač ipak našao snage za povratak i plasman na glavni turnir.

U četvrtfinale konkurencije parova u ponedjeljak su se probili braća Ivan i Matej Sabanov nakon pobjede u 1. kolu nad 4. nositeljima, Luisom Davidom Martinezom iz Venezuele i Novozelanđaninom Artemom Sitakom (3:6, 7:6(1), 10:6) te Antonio Šančić i Damir Džumhur (BiH) koji su nadjačali Talijane Salvatorea Carusa i Gianlucu Magera – 6:7(6), 6:2, 10:6.

Organizacije