Serdarušić poslije velike borbe preko Mektića, Pecotić svladao Zekića

Serdarušić poslije velike borbe preko Mektića, Pecotić svladao Zekića

Nino Serdarušić izdržao je hrvatski dvoboj pun izazova i dohvatio je polufinale u muškom ždrijebu HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza u Zadru. Uspješni dan na Višnjiku imao je i Matija Pecotić, koji će se također boriti za finale.

Trećepostavljeni Serdarušić je u susretu hrvatskih Davis Cup reprezentativaca sa 7:5, 4:6, 11:9 svladao Nikolu Mektića, protiv kojeg je pronašao put prvo u izjednačenom prvom setu, a kasnije i kada se meč lomio – u produženom ‘tie-breaku’ kod 1-1 u setovima.

Nikola je u ‘tie-breaku’ odluke vodio sa 7:4, no 23-godišnji Nino izveo je preokret do kraja meča.

Serdarušić će se u četvrtak u polufinalu sresti s prvim nositeljem, Srbinom Danilom Petrovićem. Prvopostavljeni srpski tenisač prošao je četvrtfinale sa 6:2, 6:1 protiv 10-postavljenog Domagoja Bilješka, koji je bio bez puno izgleda u potrazi za iznenađenjem.

Četvrti nositelj Pecotić dohvatio je polufinale pobjedom u dva izjednačena seta, sa 7:5, 7:5 protiv sedmopostavljenog Srbina Miljana Zekića. Matija će se u borbi za finale sresti s još jednim srpskim suparnikom, drugim nositeljem Peđom Krstinom, koji je u četvrtfinalu sa 6:3, 6:4 bio jači od petopostavljenog Španjolca Carlosa Gomez-Herrere.
Muški polufinalni mečevi počinju u četvrtak poslijepodne, ne prije 16 sati. Prvi će na središnjem terenu igrati Serdarušić i Petrović, a nakon njih, ne prije 17:30, slijede Pecotić i Krstin.

Četvrtfinale: Petrović (Srbija, 1) – Bilješko (Hrvatska, 10) 6:2, 6:1; Serdarušić (Hrvatska, 3) – Mektić (Hrvatska) 7:5, 4:6, 11:9; Pecotić (Hrvatska, 4) – Zekić (Srbija, 7) 7:5, 7:5; Krstin (Srbija, 2) – Gomez-Herrera (Španjolska, 5) 6:3, 6:4.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup