Serdarušić: U Davis Cupu je sve moguće, došli smo pobijediti

Serdarušić: U Davis Cupu je sve moguće, došli smo pobijediti

Prije nešto više od godinu dana Nino Serdarušić bio je u Zadru u susretu protiv SAD-a pridruženi član reprezentacije, a sad bi mogao biti u ulozi koja će tražiti više odgovornosti. Odnosno, da bude drugi igrač za pojedinačne mečeve naše reprezentacije na završnom turniru Davis Cupa u Madridu, gdje će Hrvatska 18. studenoga igrati protiv Rusije, a 20. studenoga protiv Španjolske. Kakav je osjećaj biti u sastavu, i to sada uz potencijalno važnu ulogu:
“Osjećaj je sasvim drugačiji. Ovo je za mene, a vjerujem i za svakog sportaša u bilo kojem sportu, jedna od najvećih časti koju možeš doživjeti, igranje za reprezentaciju svoje zemlje. Tu si sa ‘svojim dečkima’, koji su odreda vrhunski tenisači i drago mi je što ću s njima provesti tih desetak dana. Vidjet ćemo tko će dobiti ulogu drugog igrača (uz Bornu Ćorića, op.), ali svejedno je. Svi smo spremni, došli smo ovamo pobijediti i dat ćemo sve od sebe.”
Kako ste zadovoljni podlogom i uvjetima? Prvi trening imali ste odmah nakon dolaska u Madrid, drugi u srijedu dopodne, i već ste mogli steći određene dojmove.
“Slična je ostalim podlogama na dvoranskim turnirima, s novim premazom. Ovdje je i nadmorska visina od oko 700 metara, što ima utjecaja. Do sada sam trenirao dva puta, a nadam se da ćemo jedan dan dobiti priliku trenirati na centralnom igralištu, da malo ‘upijemo’ atmosferu. Sigurno ćemo biti spremni.”
Ako dobijete priliku za nastup čekat će vas, bilo protiv Rusije, bilo protiv Španjolske, tenisač koji je među dvadeset najboljih na svijetu. Možete li mu se suprotstaviti i je li takav suparnik dodatno nadahnuće?
“Sigurno će suparnik biti jedan iz tog društva dvadeset vodećih. Neko veliko ime na centralnom terenu bit će za mene veliko iskustvo, ali svi su oni pobjedivi. Ja ću svakako dati sve od sebe, a u Davis Cupu je uvijek sve moguće. Tu je bodrenje s tribina, podrška momčadi…”
Ove ste godine na turniru u Umagu prošli u osminu finala svladavši Argentinca Trungelittija. Koliko takav rezultat podiže samopouzdanje i povjerenje u vlastite mogućnosti?
“U Umagu sam se jako dobro osjećao. Trungelitti  je jako dobar igrač, koji je prošle godine bio polufinalist Umaga, ali prije nekoliko dana sam svladao još jednog tenisača koji je blizu ulasku među stotinu najboljih na rang listi, tako da znam da imam oružje za takve igrače”, rekao je Nino Serdarušić.     

Organizacije