Serena prekinula Mirjanin niz

Serena prekinula Mirjanin niz

Legendarna Serena Williams prekinula je veliki niz Mirjane Lučić-Baroni na ovogodišnjem Australian Openu, američka je tenisačica slavila za 50 minute igre uz svega tri izgubljena gema – 6:2, 6:1. Mirjana tijekom meča nije stigla do break-lopte (uzela tek 10 poena na servis suparnice), a napravila je 23 neprisiljene pogreške (Serena 10). U oba se seta naša igračica držala do 1:1, a onda bi Serena pojačaka ritam i lako stizala do gemova. 

– Serena je igrala fantastično od prvog poena. Bila je jednostavno predobra. Ja sam dala sve od sebe, nemam se čega sramiti. Možda sam bila malo ‘ispražnjena’, nakupilo se umora svih ovih dana, tu su bili i problemi s nogom, no to nije opravdanje. Sereni želim sreću u finalu i rušenje novih rekorda – rekla je nakon meča Mirjana i na kraju dodala:

– Iza mene su prekrasna dva tjedna – igrala sam u polufinalu singla i četvrtfinalu parova u Melbourneu. Sa 34 godine došla sam do renkinga karijere. Ponosna sam na sebe, ovo je velik motiv za mene da još jače i napornije radim. Veselim se sljedećim nastupima…

Foto: Luke Hemer/Tennis Australia

Organizacije