Škugor u ulozi igrača-izbornika, reprezentativci od utorka u Madridu

Škugor u ulozi igrača-izbornika, reprezentativci od utorka u Madridu

“Veseli nas nastup naše reprezentacije na finalu Davis Cupa u Madridu, no žao nam je što Marin Čilić zbog ozljede neće biti s nama” – rekla je u uvodu press-konferencije održane u ponedjeljak predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i nastavila o temi koja je zanimala sve medije.

“HTS je u subotu sporazumno raskinuo ugovor o radu s izbornikom Željkom Krajanom. Zahvalni smo mu na sedam godina rada u reprezentaciji, no došlo je do poremećaja međusobnih odnosa i u takvoj je atmosferi odlučeno da ne putuje u Madrid jer je izgubio povjerenje igrača i Saveza” – pojasnila je predsjednica.

U novoj ulozi igrača-izbornika naći će se tako Franko Škugor.

“Dogovorili smo se, s obzirom na novonastalu situaciju, ja preuzmem funkciju izbornika. Premalo je vremena za traženje neke nove opcije. U Madridu nas čeka jako težak zadatak, no ništa nije nemoguće. Trebat ćemo podršku svih za dobar rezultat” – rekao je Škugor. Glavni adut reprezentacije na ovom velikom natjecanju bit će naš najbolji igrač Borna Ćorić.

“Drago mi je što sam uspio oporaviti svoje tijelo i da ću biti spreman za nastup u Madridu. Zadnja dva i pol mjeseca prošao sam gotovo bez ijedne ozljede i veselim se ovom turniru. Bit će to velik ispit za nas jer nismo u najjačem sastavu, no ovo je natjecanje uvijek nepredvidljivo i dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat. Što se tiče izbornika Krajana, niti HTS niti mi igrači nismo bili zadovoljni s nekim stvarima i zato smo odlučili sami ići u Madrid” – naglasio je Ćorić. Za nastup u drugom pojedinačnom dvoboju kandidiraju mlade snage, Borna Gojo (279. na ATP listi) i Nino Serdarušić (281.). Odluka koji će od njih dvojice biti u sastavu bit će donesena naknadno.

“Ovo je velika stvar za mene, nastup u finalu Davis Cupa jedna je od najvećih stvari u karijeri svakog igrača. Trenirao sam s dečkima lani u Zadru i to je bilo veliko iskustvo za mene. ovo će biti još veće” – smatra Nino. Borna je tek dodao:

“Iskazana nam je velika čast. Dat ćemo sve od sebe ne bi li napravili iznenađenje. Nadamo se dobrom rezultatu”.

Naša reprezentacija za susret parova ima nekoliko opcija, za nastup najozbiljnije kandidira i Nikola Mektić.

“Bit će jako interesantno u Madridu. Tko god od nas bude igrao u paru, neće biti velike razlike. Svi smo vrhunski igrači. Iako nismo u najjačem sastavu, i ja vjerujem u moguće iznenađenje – zaključio je Mektić.

Naši igrači u Madrid putuju u utorak, a prvi će dvoboj na turniru imati u ponedjeljak (18. studenog) protiv reprezentacije Rusije.

Organizacije