Škugor: Večeras odlučujemo o konačnom izgledu sastava

Škugor: Večeras odlučujemo o konačnom izgledu sastava

Pripreme hrvatske reprezentacije za završni turnir Davis Cupa su se približile kraju, jer je u nedjelju u 11 sati rok za prijavu konačnog sastava s pet igračkih imena. Dan potom, u ponedjeljak u 16 sati, branitelj naslova  odigrat će prvi susret u novom sustavu ovog natjecanja, u skupini B, a suparnik će biti Rusija. U prvom meču sastat će se drugorangirani igrači, a nakon toga slijedi okršaj najboljih iz oba sastava. Poslije toga na redu je meč parova. Po svemu sudeći, u ruskom sastavu neće biti prvog reketa Daniila Medvedjeva, koji je, kažu posljednje informacije, zbog umora otkazao nastup. Tako su sada potencijalni suparnici Karen Hačanov, Andrej Rubljov i Jevgenij Donskoj.  
“Pripreme za sada teku jako dobro. Svi smo dosta dobro izgledali na terenu posljednjih dana, čak i Borna Ćorić, koji je imao sitnih zdravstvenih problema. U petak i subotu je jako dobro trenirao”, kaže izbornik Franko Škugor. “Svima nam uvjeti odgovaraju, nismo imali problema s tim i možemo biti zadovoljni. Nismo još odlučili koga ćemo prijaviti u sastav, večeras (subota, op.) ćemo sjesti i dogovoriti se. Sigurno je da jednu izmjenu moramo napraviti, jer Marin Čilić nije s nama, a  moramo odlučiti I koji će par igrati. Važno je da smo svi dobro, uključujući Matu Pavića, koji je imao poteškoća s leđima posljednjih dana, no i on se osjeća bolje, pa se nadamo da će i on biti spreman za igru.”
Kako su naši igrači prihvatili novi sustav natjecanja?
“Dosta je promjena u odnosu na dosadašnji Davis Cup. Svima je to novo. Od prvog dana kad smo došli, u utorak, nismo imali nikakvih primjedbi I maksimalno su se potrudili da sve bude jasno. Organizacija je do sada bila odlična”, kaže Franko Škugor.

Organizacije