Susret otvaraju Franko Škugor i Pablo Carreño Busta

Susret otvaraju Franko Škugor i Pablo Carreño Busta

OSIJEK – Franko Škugor i Pablo Carreño Busta međusobnim će dvobojem u petak s početkom u 15 sati otvoriti susret Hrvatske i Španjolske u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Tako je odlučeno na izvlačenju u Hrvatskom narodnom kazalištu, nakon što je zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham izvukao papirić sa Škugorovim imenom i tako odredio raspored igranja. U drugom pojedinačnom okršaju u petak sastat će se Ante Pavić i Roberto Bautista Agut.
“Franko nam je natuknuo da bi radije igrao drugi, ali tu se ništa ne može promijeniti. Znali smo tko će igrati i Španjolci su ‘na papiru’ definitivno favoriti prije mečeva. No znamo kakva iznenađenja i preokrete donosi Davis Cup, tako da se moramo nadati i vjerovati da će se to dogoditi i nama. Bitno je da od prvog poena publika bude iza naših igrača, trebat će nam ta podrška s tribina”, rekao je izbornik Željko Krajan.
Na pitanje što je odlučilo da izbor za pojedinačne mečeve bude ovakav dodao je:
“Dvojbi je definitivno bilo. Ti dečki nisu bili u ekipi posljednjih nekoliko godina i ja ih nisam možda toliko pratio da bih bio siguran i znao što mogu očekivati od kojeg od njih. Iz tih nekoliko treninga sam prepoznao da je Ante u boljoj situaciji da će biti opasniji ako odigra dobar meč. Definitivno je bila teška odluka, ali moram vjerovati da je bila dobra.”
Franku Škugoru će ovo biti četvrti susret u Davis Cupu, ali će prvi put imati status prvog igrača.
“To je puno veća odgovornost u odnosu na onu od prošle godine. Spreman sam za to u situaciji kakva je, da pokažem to na terenu, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Carreña Bustu dosta dobro poznajem, često smo bili zajedno na ‘challengerima’. On se prošle godine probio dosta visoko, a znam sve njegove mane i prednosti. On je vrlo solidan igrač na svim pozicijama. Ovisit će puno o meni i razini igre. Ako bude visoka, onda ću sigurno imati šansu”, rekao je Škugor.
Ante Pavić je u srijedu izjavio da hrvatski tenisači, bez obzira što su u pojedinačnoj konkurenciji plasirani lošije od dvjestotog mjesta, “nisu pali s Marsa”, odnosno da imaju iskustva u mečevima s dobro rangiranim tenisačima. To je prokomentirao i izbornik Krajan.
“Makar su naši najbolji igrači izostali ovaj meč još nismo izgubili. On je to rekao zato što je već igrao protiv tenisača koji su kalibra njegovog suparnika u petak. Zna što može očekivati i dobro je to rekao. Zna što treba napraviti da bi došao u situaciju da može pobijediti”, izjavio je Željko Krajan.
U subotnjem meču parova (početak u 16 sati) Marin Draganja i Nikola Mektić trebali bi igrati protiv Marca i Feliciana Lópeza.
Raspored igranja, petak, 15 sati: Franko Škugor – Pablo Carreño Busta, slijedi Ante Pavić – Roberto Bautista Agut; subota, 16 sati: Marin Draganja, Nikola Mektić – Marca López, Feliciano López; nedjelja, 15 sati: Franko Škugor – Roberto Bautista Agut, slijedi Ante Pavić – Pablo Carreño Busta.
 

Organizacije