Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru

Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru

Zadar je od utorka i službeno Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza. Svečano otvaranje na Višnjiku obilježili su simbolični servisi Borne Ćorića i Marina Čilića na terenu na tvrdoj podlozi u novoj zadarskoj teniskoj ljepotici.

Zadarski Višnjik bit će mjesto okupljanja brojnih tenisačica i tenisača različitih uzrasta, a uz igrače, svečanost otvaranja uveličali su HTS-ova predsjednica Nikolina Babić te predstavnici lokalne i državne vlasti. Saborska zastupnica Grozdana Perić nazočila je novom teniskom početku u Zadru kao izaslanica Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskog sabora, dok je Tomislav Družak, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport, pozdravio svečano otvaranje kao izaslanik Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH.

Uime domaćina, skup su uveličali zadarski župan Božidar Longin, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, direktor Športskog centra Višnjik Denis Karlović te Lovre Rončević, šef struke u HTS-u. Među hrvatskim teniskim velikanima, na otvaranju su bili i izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, HTS-ova sportska direktorica Jelena Kostanić-Tošić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić te Goran Ivanišević, ovoga tjedna s puno obveza kao direktor zadarskog turnira Adria Toura koji nas čeka u subotu i nedjelju, 20. i 21. lipnja.

Na otvaranju novog zadarskog teniskog centra bili su i Goran i Đorđe Đoković, koji su stigli na Višnjik uoči početka Adria Toura – kojem je Novak Đoković bio idejni začetnik i inicijator.

Organizacije