Svetac osvojila parove u Vrsaru, četvero naših u polufinalu

Sara Svetac i Slovenka Petja Drame (2. nositeljice) pobjednice su Maistra Opena, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina koji se igra u Vrsaru. Njih dvije su u finalnom susretu parova svladale petopostavljene Čehinje Denisu Hanakovu i Terezu Krenkovu – 6:2, 7:6(2). Ovo je Sari prvi TE naslov u paru. 

Inače, četvero hrvatskih predstavnika igrati će u polufinalu pojedinačne konkurencije, kod dečki to je uspjelo Noi Vukadinu (1. nositelj) , Patriku Jurini (7. nositelj) i Ivanu Šodanu (3. nositelj), a kod cura Sari Svetac (4. nositeljica). Vukadin je u četvrtfinalu bio bolji od Austrijanca Matthiasa Ujvaryja (10. nositelj) – 6:3, 6:3, Jurina od Čeha Lukasa Klira (15.) – 7:5, 3:6, 6:1, a Šodan od Slovaka Norberta Marošika (9.) – 4:6, 6:2, 6:1. Vukadin će u polufinalu igrati protiv Jurine, a Šodan protiv Austrijanca Paula Werrena. 

Svetac je u četvrtfinalu nadvisila Šveđanku June Bjork (6:2, 6:2) te će za prolaz u završnicu igrati protiv partnerice iz parova, 6. nositeljice Petje Drame.