Tara bolja od Lucije za polufinale Mostara

Tara Wurth prošla je u polufinale juniorskog ITF turnira 3. ranga u Mostaru nakon pobjede u hrvatskom derbiju protiv Lucije Ćirić Bagarić – 6:2, 6:1. Petopostavljena Zagrepčanka će za plasman u finale igrati protiv 8. nositeljice, Mađarice Luce Janosi.

Mili Poljičak i Mile Matić nisu se uspjeli probiti u polufinale konkurencije tenisača, Mili (3. nositelj) je u četvrtfinalu izgubio od Vanje Dobrnjca iz Srbije (2:6, 7:5, 7:6(1)), dok je od Mile uspješniji bio 6. nositelj, Francuz Sean Cuenin – 6:4, 6:4.

Naše dvije kombinacije su i u finalu parova. Poljičak i Borna Devald su u polufinalu svladali prvopostavljene Slovake Mateja Galika i Michala Novanskog (6:2, 6:4) te u završnom dvoboju na turniru igraju protiv još jednih Slovaka, Lukaša Palovica i Lukaša Pokornog. Jedan korak do naslova stigle su i Ruskinja Viktorija Borodulina i Tara Wurth (2. nositeljice) nakon polufinalnog uspjeha nad Nizozemkama Melisse Boyden i Bente Spee – 6:7(15), 6:4, 10:5. Posljednja prepreka bit će im 3. nositeljice, Slovakinja Bianca Behulova i Mađarica Luca Janosi.