Tara do pobjede u Ukrajini, Petra u Tunisu, a Alen u Egiptu

Tara do pobjede u Ukrajini, Petra u Tunisu, a Alen u Egiptu

Tara Wurth igra na juniorskom ITF turniru 1. ranga u Ukrajini (Svjatopetrivske), Zagrepčanka ima status 3. nositeljice i u prvom je kolu svladala domaću predstavnicu Valeriju Čerfus – 2.6, 6:2, 6:1. Sljedeća protivnica bit će joj Ruskinja Julija Avdejeva.

Petra Marčinko ovog je tjedna 5. nositeljica na juniorskom ITF turniru 2. ranga u Tunisu (dvorana – tvrda podloga), au utorak je u prvom kolu bila uspješnija od Rumunjke Alexandre Petric – 6:1, 6:4. Za prolaz u četvrtfinale će igrati protiv Talijanke Georgije Pedone.

Antonia Ružić i Belgijka Sofia Costoulas nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale parova na juniorskom ITF turniru 1. ranga u australskom Traralgonu, njih su u drugom kolu nadvisile 3. nositeljice, Filipinka Alexandra Eala i Indonežanka Priska Madelyn Nugroho – 6:1, 6:1.

Uspješni ovotjedni početak imao je i Alen Bill, deveti nositelj juniorskog ITF turnira petog ranga u egipatskoj Gizi. Alen je u prvom kolu na zemljanoj podlozi u Egiptu sa 6:1, 6:3 bio bolji od domaćeg igrača Ahmeda Bannisa, a u drugom kolu čeka ga Španjolac Pelayo Rodriguez.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup