Tara Würth pobjednica ITF turnira u Rimu, iz kvalifikacija do najvećeg naslova u karijeri!

Tara Würth pobjednica ITF turnira u Rimu, iz kvalifikacija do najvećeg naslova u karijeri!

Tara Würth pobjednica je ITF turnira u Rimu! Mlada Zagrepčanka je do najvećeg naslova u karijeri (nagradni fond turnira 60.000 dolara) stigla iz kvalifikacija, a završnu, sedmu pobjedu, ostvarila je u finalu protiv prvopostavljene Francuskinje Chloe Paquet, 110. tenisačice svijeta – 6:3, 6:4. Tara je lako uzela prvi set, a u drugom je Francuskinja povela s 3:1, no naša igračica uzima pet od sljedećih šest gemova za svoj treći i najveći naslov na ITF turnirima.

“Bio je to težak finalni meč, Chloe je na igralištu dala najbolje što može, kao i ja. Obje smo igrale dobro, a ja sam se borila za svaki poen i to je moja velika pobjeda. A sve ovo što se događa mi je novo, nisam naviknuta na svo ovo zanimanje za mene, no nadam se da ću se naviknuti. Ovo mi je treći naslov u Italiji, izgleda da bih trebala igrati samo ovdje” – rekla je Tara.

Nakon ovog rezultata čeka ju velik skok na WTA listi te će od ponedjeljka bit 157. tenisačica svijeta, što joj je daleko najbolji renking karijere.

“Iskreno, nisam očekivala da ću ove sezone ući među 200 vodećih, iako sam se nadala. Ovaj tjedan u Rimu je bio savršen, organizacija isto takva, a sretna sam što sam ovime izborila ulazak u kvalifikacije US Opena.”

Foto: Marco Lori

Organizacije