TC Maksimir od nedjelje domaćin 10. izdanja Zagreb Ladies Opena

TC Maksimir od nedjelje domaćin 10. izdanja Zagreb Ladies Opena

Teniski centar Maksimir je od 1. do 8. rujna domaćin jubilarnom, 10. izdanju Zagreb Ladies Opena, ITF turnira tenisačica nagradnog fonda 60.000 dolara (+H).

– Hvala svima koji su omogućili održavanje ovog natjecanja čime je Zagreb još jednom potvrdio koliko podupire sport i sportaše – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozvao sugrađane da u što većem broju dođu u TC Maksimir.

“Hrvatskom teniskom savezu iznimno je drago da se turnir vratio u Hrvatsku i Zagreb koji je uvijek dobar organizator i domaćin. Ovo je važno natjecanje za naše igračice koje na domaćem turniru mogu napraviti prve velike iskorake u profesionalnom tenisu” – rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

“Prva nositeljica turnira je Austrijanka Barbara Haas (146. na WTA listi), a na Zagreb Ladies Open se vraćaju lanjska pobjednica i finalistica, naša Tereza Mrdeža i Argentinka Paula Ormaechea. Organizator ima pravo dodijeliti četiri pozivnice za glavni turnir, a zasad je sigurno da će dvije dobiti naše tenisačice Lea Bošković i Silvia Njirić” – riječi su direktora turnira Jonuza Alitija. Kvalifikacije počinju u nedjelju, a glavni turnir u utorak.

Organizacije