Tena Lukas spasila pet meč lopti, ne i šestu

Prvog dana premijernog izdanja Bol Opena, WTA turnira razine Challenger nagradnog fonda 125.000 dolara, poražene su dvije hrvatske tenisačice, koje su za nastup dobile pozivnicu, i to na sličan način.
Anu Vrljić je sa 6:1, 7:5 svladala druga nositeljiva, Amerikanka Varvara Lepchenko, i to nakon što se hrvatska tenisačica uspjela vratiti u meč nakon zaostatka 3:5 u drugom setu.
Tenu Lukas (na slici, autor David Johansson) je sa 6:2, 7:5 pobijedila Amerikanka Sachia Vickery, u meču koji je u završnici bio izuzetno dramatičan. Vickery je vodila 5:3, Lukas izjednačila na 5:5, potom opet izgubila servis, a onda je u dvanaestom gemu, koji je trajao više od dvadeset minuta, spasila pet meč lopti i propustila iskoristiti sedam break lopti. Šestu meč loptu nije uspjela obraniti…
Drugog dana, u srijedu, u akciju će i preostale hrvatske igračice – Ana Konjuh, peta nositeljica, igra protiv Amerikanke Grace Min, Petru Martić čeka sedma nositeljica, Slovenka Polona Hercog, a Tereza Mrdeža će igrati altprotiv Šveđanke Rebecce Petersson.   

Organizacije