Novak Đoković i teniske zvijezde Adria Toura zaigrali košarku s igračima KK Zadar

Novak Đoković i teniske zvijezde Adria Toura zaigrali košarku s igračima KK Zadar

Zadar je ovog vikenda, od 19. do 21. lipnja, domaćin teniskog megaspektakla Adria Tour ali u gradu košarke neizbježan je susret i pod obručima. Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov odlučili su, prije nego što zakorače na zemljani teren ŠC Višnjik, isprobati parket dvorane koja nosi ime po najvećem sinu zadarske košarke, Krešimiru Ćosiću.

„Drugo poluvrijeme zasigurno je bilo bolje od prvog. Zverev svakako ima najviše zakucavanja, Dimitrov se najviše borio dok je Borna najbolji asistent. Svi volimo košarku, a ovo je jedna od najbitnijih arena košarke u regiji. Svi smo počašćeni što smo ovdje. Hvala košarkaškom klubu Zadar što nam je omogućio da zaigramo s njihovim prvotimcima. Košarke je tradicionalni sport kako u regiji tako i u Hrvatskoj, a pogotovo ovdje u Zadru. Jako sam sretan što sam imao prilike s ovim momcima dijeliti teren!” – izjavio je Novak Đoković te istaknuo: ”Mi sportaši osjećamo odgovornost da budemo u dobrim i prijateljskim odnosima, da se međusobno uvažavamo i poštujemo. S Marinom i Bornom imam izuzetno dobar odnos na terenu i izvan njega. Oni su vrhunski igrači i želim im sve najbolje kao i Saši Zverevu i Dimitrovu te svima koji su došli ovdje podržati humanitarni sportski događaj Adria Toura. Hvala Hrvatskom teniskom savezu, hvala KK Zadar te svim domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu.“

Teniske zvijezde zaigrale su s igračima KK Zadar Dominicom Gilbertom, Jurom Planinićem, Karlom Uljarevićem, Janom Palokajem i Dujom Bralom. Košarkaši su tenisačima poklonili i dresove KK Zadar, a zatim su zaigrali u miješanim ekipama. Iako je cijeli susret prošao u prijateljskoj atmosferi, tenisači su odlučili pokazati sve što znaju s košarkšakom loptom i pobijediti.

Novak je pokazao impresivnu pokretljivost na terenu, Marin Čilić je iznenadio dalekometnim tricama, Borna Ćorić bio je najbolji asistent, a Grigor Dimitrov pokazao je iznimnu hrabrost i borbenost. Ipak, titulu igrača utakmice odnio je Nijemac Alexander Zverev kojem je njegovih 198 cm svakako pomoglo da dominira terenom.

”Utakmica je bila stvarno odlična. Iako igraju drugi sport gotovo da se to nije niti primjetilo. Zverev je odigrao zaista odlično. Puno im hvala što su došli i odigrali lijepu utakmicu. Svi zajedno smo uživali i sretan sam zbog ovoga. Pohvalio bih Čilića, Zvereva i Đokovića te Bornu s njegovim šutevima. Tenis pratim kada god mogu te se veselim Adria Touru na koji ću doći bodriti dečke.“ – izjavio je košarkaš KK Zadra Jure Planinić.

Ova utakmica poslužila je tenisačima kao izvrsno zagrijavanje za Adria Tour koji počinje u petak u 17 sati ždrijebom i egzibicijskim mečevima. Adria Tour organizira upravo prvi reket svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira je Hrvatski teniski savez. Uz uzbudljive mečeve teniskih zvijezda praznik tenisa u Zadru upotpunit će i bogat glazbeni program na kojem nastupaju Gibonni, Petar Grašo i gost iznenađenja.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije