Testovi na Covid-19 za sportaše 50 posto jeftiniji

Testovi na Covid-19 za sportaše 50 posto jeftiniji

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je odluku o 50 posto nižoj cijeni u odnosu na cijenu određenu Cjenikom Zavoda za testiranje na Covid-19 za članove sportskih udruga, te sportaše i članove stručnih stožera kojima je testiranje neophodan uvjet za daljnje trenažne i natjecateljske aktivnosti, a isto je propisano pravilima sportskih federacija ili nacionalnim propisima zemalja u kojima se odvija natjecanje ili pripreme sportaša i ne ostvaruju pravo na financiranje testa na teret HZZO-a.

Tko ima pravo na povoljniju cijenu:

– svi kategorizirani sportaši u pojedinačnim sportovima

– drugi sportaši koji ne ostvaruju neki od navedenih uvjeta, ali samo za natjecanje međunarodne razine

– treneri i drugi neophodni članovi stručnih stožera ako i za njih postoji obveza testiranja.

Sportaše za testiranje MORAJU naručiti nacionalni sportski savezi/klubovi i krovne sportske organizacije,te se testiranja mogu odraditi samo u svrhu sudjelovanja u ligaškim i drugim službenim natjecanjima odnosno treninzima, što mora biti jasno naznačeno prilikom naručivanja.

Molimo Vas da se javite najkasnije tri dana prije testiranja na Covid kako bi na vrijeme izvršili uplatu 50 posto cijene testiranja na račun HTS-a (349,11 kuna) i naručili Vas na testiranje. U zamolbi obavezno navedite za  koje međunarodno natjecanje se odnosi. Zamolbe se primaju isključivo na e-mail [email protected] Link na HZJZ – https://www.hzjz.hr/ravnateljstvo/primjena-odluke-o-povlastenoj-cijeni-testiranja-na-sars-cov-2-rt-pcr-3-ciljne-sekvence-testiranje-na-covid-19-rt-pcr/

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup