Tim A nastavlja pobjednički osječki zamah, Konjuh s uspješnim povratkom singlu

Tim A nastavlja pobjednički osječki zamah, Konjuh s uspješnim povratkom singlu

Tim A dodao je treću pobjedu u svoj stopostotni niz na turniru Hrvatski Premier Tenis u Osijeku. U subotnjem programu, jedina ekipa sa svim pobjedama u dosadašnjem tijeku osječkog natjecanja proslavila je 4-1 protiv tima C.

U novoj pobjedi tima A svoj je važni obol dala Ana Konjuh, koja je prvi put na osječkom turniru zaigrala u singlu i proslavila je 4:2 protiv Lee Bošković. Preostala tri boda osigurale su kombinacije Marin Čilić/Nikola Mektić, Nikola Mektić/Jana Fett i Saša Hiršzon/Lucija Faj u susretima parova, dok je za tim C slavio jedino Borna Gojo. Borna je u muškom singlu s 5:4 iznenadio Marina Čilića.

Tim D dohvatio je svoju prvu osječku pobjedu s 4-1 protiv tima B. Prvi uspjeh tima D na turniru osigurale su kombinacije Jelena Kostanić-Tošić/Fran Kuna i Duje Ajduković/Mate Pavić u parovima te Tereza Mrdeža u ženskom singlu. Nakon odlaska do 3-1, četvrti bod je na kraju susreta pridodao Ajduković u muškom singlu. Za jedini bod tima B pobrinuli su se Ivan Dodig i Donna Vekić u mješovitim parovima.

U nedjelju nas čeka završnica, s finalnim susretom u izravnom prijenosu na HTV-u 2 u 16 sati. Nastavlja se i humanitarna akcija “Hrvatska i tenis protiv COVID-19”, koju svi gledatelji mogu podržati putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664. U nedjelju se sprema i pozivni centar u kojem će se na broj 060 9003 moći porazgovarati s hrvatskim teniskim zvijezdama koje igraju u Osijeku.

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje sredstava koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupljanje sredstava za hrvatske znanstvenike koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

Rezultati:

Tim B – Tim D 1-4
Majoli/M. Dodig – Kostanić-Tošić/Kuna 2:4
Tena Lukas – Tereza Mrdeža 3:5
I. Dodig/Vekić – Pavić/Ružić 5:3
I. Dodig/M. Dodig – Ajduković/Pavić 4:5
M. Dodig – Ajduković 3:5

Tim A – Tim C 4-1
Ana Konjuh – Lea Bošković 4:2
Marin Čilić – Borna Gojo 4:5
Čilić/Mektić – Gojo/Škugor 4:2
Mektić/Fett – Škugor/Primorac 4:1
Hiršzon/Faj – Prpić/Tešankić 4:2

Organizacije