Tim A stopostotan nakon osječkog petka, Marin bolji od Borne u poslastici dana

Tim A stopostotan nakon osječkog petka, Marin bolji od Borne u poslastici dana

Tim A proslavio je drugu, a tim C došao je do svoje prve pobjede na turniru Hrvatski Premier Tenis u Osijeku, koji nam je i drugog dana ponudio puno uzbuđenja.

Nakon uspješnog početka natjecanja u četvrtak, tim A postao je jedina dvostruko uspješna ekipa na osječkom natjecanju s 3-2 protiv tima B. Odluka je pala uspjehom Marina Čilića protiv Borne Ćorića u dvoboju vodećih hrvatskih aduta na ATP Touru. Dok je na semaforu stajalo sveukupnih 2-2 u susretu, Marin je sa 7:5 potpisao presudni bod za svoju ekipu.

Čilić je u ranijem dijelu ovog ogleda bio uspješan i u paru s Nikolom Mektićem, a Nikola je slavio za tim A i u paru s Anom Konjuh. Za tim B uspješni su bili par Iva Majoli/Matej Dodig i Donna Vekić.

Tim C došao je do svojeg cilja u drugom susretu dana. Boreći se za prvu pobjedu u Osijeku, igračice i igrači te ekipe su s 3-2 bili jači od tima D, s odlukom u mješovitim parovima koji su bili ostavljeni za kraj ovog ogleda.

Završnih 3-2 donijeli su Franko Škugor i Iva Primorac, koji su za sada vrlo uvjerljivi u Osijeku. Franko i Iva su sa 6:2 svladali kombinaciju Mate Pavić/Antonia Ružić, zaključujući večernji termin drugog dana turnira.

Prije toga, Timu C su pobjede donijeli i Borna Gojo samostalno, a potom i u paru sa Škugorom. Za dva boda Tima D pobrinuli su se Tereza Mrdeža i kombinacija Jelena Kostanić-Tošić/Fran Kuna.

Rezultati:

Tim A – Tim B 3-2:
Ivanišević/Faj – Majoli/M. Dodig 2:4
Čilić/Mektić – M. Dodig/I. Dodig 6:3
Mektić/Konjuh – I. Dodig/Lukas 7:5
Jana Fett – Donna Vekić 4:6
Marin Čilić – Borna Ćorić 7:5

Tim D – Tim C 2-3
Duje Ajduković – Borna Gojo 4:6
Tereza Mrdeža – Lea Bošković 6:2
Kostanić-Tošić/Kuna – Prpić/Tešankić 5:4(4)
Ajduković/Pavić – Gojo/Škugor 3:6
Pavić/Ružić – Škugor/Primorac 2:6

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije