Tjedan Billie Jean King Cupa u Rijeci je počeo!

Tjedan Billie Jean King Cupa u Rijeci je počeo!

Tjedan Billie Jean King Cupa u Rijeci je počeo! Dvorana na Zametu u sljedećih će nekoliko dana biti teniska, jer su u ponedjeljak prijepodne s pripremama za susret doigravanja za najviši rang počele reprezentativke Hrvatske i Njemačke. Igrat će se u petak (početak i 16 sati) i subotu (14 sati), a pobjednik će se plasirati u tzv. Qualifier fazu, koja je pandan nekadašnjoj Svjetskoj skupini.
U Rijeci su prve isprobale podlogu dvije najmlađe članice sastava, Tara Würth i Petra Marčinko, a one najiskusnije (Petra Martić, Donna Vekić i Ana Konjuh) to će učiniti kasnije.
„Kada smo ušetali u dvoranu na prvi trening morali smo zastati i pogledati kako je sve lijepo uređeno. Cijeli ambijent je dobar, od svjetla, podloge… jako nam se svidjelo“, rekla je Tara i dodala: “Isprobali smo podlogu, rekla bih da je taman – ni prebrzo ni presporo.“
Hrvatska je posljednji put u ovom natjecanju (nekadašnji Fed Cup) igrala kod kuće još 2008. godine, a od tada je nastupala u Prvoj skupini, tadašnjem trećem rangu. Ove sezone je uspješno zaključila turnir u turskoj Antalyji i time izborila nastup u play-offu, odnosno susret s Njemačkom.
Tako će nastup u Rijeci biti prilika da hrvatska publika uživo vidi našu reprezentaciju u Hrvatskoj prvi put nakon više od jednog desetljeća. Uspoređujući igranje u Billie Jean King Cupu s nastupima na turnirima Tara je dodala:
„Sigurno je ljepše igrati za hrvatsku reprezentaciju, s curama koje su u timu. Ovim putem pozivam sve da nas dođu podržati i bodriti. Nadam se da će biti odlična atmosfera“, rekla je Tara.
Prva prilika za navijače da vide naše reprezentativke bit će već u utorak, kada će poslijepodnevni trening s početkom u 15:30 biti otvoren za gledatelje. U srijedu će od 12 do 14 sati na riječkom Korzu biti Dječji dan.
Ulaznice se mogu kupiti na www.mojekarte.hr, bilo za pojedini dan, bilo kao paket za oba dana, uz poseban popust za mlađe od 15 godina.
Njemačka reprezentacija također je trenirala u ponedjeljak, a sastav je doživio bitnu izmjenu u odnosu na prvi izbor Rainera Schüttlera. Tada najbolje rangirana igračica Tatjana Maria otkazala je zbog ozljede, pa su u Rijeku stigle za sada Jule Niemeier (66. na WTA listi) i Laura Siegemund (175.). Dolazak Eve Lys, nedjeljne finalistice u britanskom Shrewsburryju, očekuje se kasnije u ponedjeljak, a Anna-Lena Friedsam, finalistica Midlanda, trebala bi doći u utorak.

Organizacije