Tko kaže da naš par ne može pobijediti poljski?

Poljski reprezentativci itekako cijene hrvatski sastav, ali smatraju da će od petka do nedjelje u Varšavi  oni biti u ulozi favorita. Takav se dojam pojačava što se više približava početak susreta Poljske i Hrvatske u sklopu 2. kola Prve skupine Davis Cupa. Ipak, s tim se hrvatski reprezentativci neće olako složiti, svjesni da imaju adute s kojima mogu izboriti pobjedu, odnosno odlazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu.
– Teško da bih rekao da su baš takvi favoriti kao što smo čuli da su se izjasnili. Možda jesu došli u prednost nakon što je Ivan Dodig otkazao, ali nisu u poziciji o kakvoj govore. Marin Čilić je definitivno favorit u oba pojedinačna meča koje će igrati, a za treći bod imamo šanse u najmanje dva meča: i u subotnjim parovima, i u nedjeljnom meču ako će se odlučivati kod rezultata 2-2 u dvoboju Borne Ćorića i Michala Przysiesznog – kaže izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.
Marin Draganja je na konferenciji na novinare, upitan kakve su šanse hrvatskog para, rekao da misli kako on i Mate Pavić imaju realne šanse za pobjedu u tom meču.
– Sigurno da to stoji. Zato su i pozvani. Imali su dobre rezultate ove godine, uigrani su, a u Utrci za London su jedno mjesto čak i ispred Poljaka. Zato ne bih stavljao Fyrstenberga i Matkowskog u veliku poziciju favorita. Osim toga, Mate je prošle godine igrao protiv njih u Beču i pobijedio, znači s razlogom mogu očekivati pobjedu u tom meču. Sigurno da im je hendikep što nisu igrali u Davis Cupu, da im je to prvi put i to im može biti otežavajuća okolnost, za razliku od Poljaka koji su u tome deset godine i iskusniji su. Igrački gledano trenutno su šanse 50-50.
Izvlačenje parova i određivanje rasporeda bit će u četvrtak u 13 sati, no unaprijed se zna da će se u petak (prvi meč počinje u 16 sati) sastati najbolji poljski i drugi hrvatski tenisač, te najbolji hrvatski i drugi poljski tenisač. Izvlačenjem će samo biti određeno tko će na igralište prvi. Ima li posebnih želja?
– Jasno da bi bilo najbolje da povedemo 1-0, a to znači da bismo željeli da susret počne mečom u kojem na papiru imamo više šansi za pobjedu, dakle da Marin Čilić igra prvi. Voljeli bismo da nas ždrijeb time pomazi – altrekao je Krajan.

Organizacije