Tribine pred završetkom i prije roka

Tribine pred završetkom i prije roka

Teniski stadion u sportskom centru Višnjik, gdje će za dva tjedna biti održan polufinalni susret Davis Cupa između Hrvatska i SAD-a (od 14. do 16. rujna), sve više dobiva završne konture. Montažne tribine su već završene s dviju strana i pitanje je dana kada će središnji zemljani teren biti zatvoren potpuno, odnosno, kada će biti postavljena mjesta za svih oko osam tisuća gledatelja.

„Bilo je predviđeno da tribine budu završene do 7. rujna, no prema sadašnjoj situaciji i napretku radova mogle bi biti gotove već ove nedjelje. U srijedu počinje izgradnja boksova i ograda oko igrališta, tako da je realno očekivanje da će tribine i sva infrastruktura biti gotovi u nedjelju. U plusu smo nekoliko dana“, rekao je Petar Mirić, predsjednik organizacijskog odbora i dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza. Na pitanje koliko mu znače pohvale da stadion već sad, iako još nedovršen, izgleda impresivno, dodao je: „Nama kao Hrvatskom teniskom savezu to godi. Radimo nešto što je dobro i što ljudi primjećuju. To nam je samo ohrabrenje za daljnji rad i daljnji napredak.“

Ulaznice se u sustavu ulaznice.hr još uvijek prodaju samo u kompletima, no u planu je i prodaja pojedinačnih karata. Kada će to zaživjeti, jer je interes velik?
„Planiramo da će prodaja pojedinačnih ulaznica krenuti početkom sljedećeg tjedna. Do tada će u prodaji biti samo kompleti za tri dana.“
Što će, osim same prodaje karata, biti napravljeno da se barem prvog dana, u petak, tribine popune što više?
„Razmatramo da dovedemo djecu iz škola i iz udaljenijih mjesta, ne samo iz Zadra. Osigurat ćemo im besplatan prijevoz autobusima kako bismo što više popunili stadion. Trebat će ih malo educirati o ponašanju tijekom mečeva, a to ćemo napraviti u suradnji s njihovim voditeljima“, rekao je Petar Mirić.
 

Organizacije