Turnir prvog kruga završnice Davis Cupa igrat će se u rujnu u Splitu, ulaznice u prodaji od 27. srpnja!

Turnir prvog kruga završnice Davis Cupa igrat će se u rujnu u Splitu, ulaznice u prodaji od 27. srpnja!

Jedan od četiri turnira prvog kruga završnice ovogodišnjeg Davis Cupa održat će se u Splitu! Tu je odluku u srijedu objavio Međunarodni teniski savez (ITF),  potvrdivši da će turnir biti odigran u dvorani Gripe, od 12. do 17. rujna. Uz Hrvatsku, nastupit će još SAD, Nizozemska i Finska, a na samu završnicu plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine. Preostale tri bit će u Bologni, Manchesteru i Valenciji.
Svi susreti u Splitu počet će u 15 sati. Ulaznice će biti u prodaji od četvrtka 27. srpnja na stranici https://www.ulaznice.hr/web/regular/15045068, uz mogućnost kupovine dnevnih ulaznica, paketa za praćenje određene reprezentacije ili paketa za svih šest dana.

U prvom susretu 12. rujna sastat će se prošlogodišnji četvrtfinalist Nizozemska i debitant Finska, kojoj je ovo prvo sudjelovanje u završnici Davis Cupa. Hrvatska će u srijedu 13. rujna igrati protiv SAD-a, u petak protiv Finske, te u nedjelju protiv Nizozemske.

Raspored:

 1. rujna Nizozemska – Finska (Nizozemska u međusobnim susretima vodi 6:0)
  13. rujna Hrvatska – SAD (Hrvatska u međusobnim susretima vodi 5:0)
  14. rujna Nizozemska – SAD (SAD u međusobnim susretima vodi 2:1)
  15. rujna Hrvatska – Finska (Finska u međusobnim susretima vodi 1:0)
  16. rujna SAD – Finska (prvi međusobni susret)
  17. rujna Hrvatska – Nizozemska (Hrvatska u međusobnim susretima vodi 1:0)

Osim skupine D u Splitu, u istom tjednu će se održati skupina A (Kanada, Italija, Švedska i Čile) u Bologni, skupina B (Australija, Velika Britanija, Francuska i Švicarska) u Manchesteru i skupina C (Španjolska, Srbija, Češka i Južna Koreja) u Valenciji. Ukupno osam reprezentacija, odnosno dvije iz svake skupine, igrat će od 21. do 26. studenoga u Malagi, na završnom turniru. Hrvatska je prošle godine bila polufinalist, prethodne sezone finalist, a do sada je u dva navrata osvojila Davis Cup.

“Jako smo sretni što će se finale skupine D Davis Cupa održati u Hrvatskoj. Split je prekrasan grad, s velikom poviješću i velikom teniskom tradicijom. Bit će to uzbudljivo iskustvo za igrače, timove, ali i ljubitelje tenisa iz SAD-a, Finske i Nizozemske. To je također odlična prilika za hrvatske navijače da prisustvuju tako kvalitetnim susretima kod kuće i ne moram posebno naglašavati koliko je to važno za jedinstvenu atmosferu Davis Cupa”, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.
Predsjednik ITF-a David Haggerty izjavio je:„Pozornica je spremna za uzbudljiv teniski tjedan Davis Cupa u rujnu. Veliko nam je zadovoljstvo potvrditi da je Split četvrti domaćin grupne faze finala Davis Cupa i veselimo se fantastičnom događaju u dvorani Gripe. Ovo je fascinantna faza natjecanja, sa 16 timova koji se bore za mjesto u nokaut fazi na turniru Final 8 u Malagi u studenom. Sigurno će donijeti nezaboravne trenutke i izvući najbolje iz svjetske elite igrača koji s ponosom predstavljaju svoje zemlje. Potičem sve navijače da dođu bodriti svoje timove i sami iskuse jedinstvenu atmosferu Davis Cupa.”

Službena prodaja ulaznica za Davis Cup Finals Group Stage počinje  27. rujna u 9 sati na platformi www.ulaznice.hr. Rezervacije se odmah mogu poslati na sljedeću e-mail adresu [email protected]. Obrada počinje po redoslijedu primitka.

Sljedeće ulaznice su na raspolaganju:

 • dnevna ulaznica vrijedi za izabrani dan susreta. Cijena prema kategoriji: 39 do 49 EUR
 • za tri susreta svake ekipe se nudi Follow-Your-Team-Ticket. S tom ulaznicom omogućen je pristup na sve mečeve odabrane države. U slučaju hrvatske ekipe su to susreti protiv SAD-a u srijedu (13. rujna), protiv Finske u petak (15. rujna) i protiv Nizozemske u nedjelju (19. rujna). Cijena prema kategoriji: 70 do 110 EUR.
 • Nadalje se nude VIP ulaznice (VIP-Tickets) za 199 EUR po danu, u kojima je uključeno sjedalo u Premium kategoriji na Center Courtu kao i pristup u „Club 1900“ s prvorazrednim cateringom.

Organizacije