Turniri u Hrvatskoj: Borna Ćorić i Fabio Fognini dolaze na Plava Laguna Croatia Open u Umag

Turniri u Hrvatskoj: Borna Ćorić i Fabio Fognini dolaze na Plava Laguna Croatia Open u Umag

Popis sudionika ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag sve je bogatiji velikim imenima svjetskog tenisa. Nakon što su još ranije dolazak potvrdili Španjolac Carlos Alcaraz, šesti igrač s aktualne pojedinačne ATP liste, i Talijan Jannik Sinner (11.), popis igrača proširen je imenima još dvojice sjajnih tenisača. To su Borna Ćorić, hrvatski Davis Cup reprezentativac, i Talijan Fabio Fognini, osvajač umaškog naslova iz 2016. godine. Ćorić će dobiti pozivnicu za glavni turnir te će u Umagu pokušati osvojiti bodove neophodne za povratak u vrh svjetskog tenisa, nakon stanke koju je morao napraviti zbog ozljede.

“Izuzetno se veselim ponovnom dolasku u Umag. Umag je bio i ostao jedna od mojih omiljenih destinacija na Touru i ovim putem se zahvaljujem organizatoru na pozivnici. Nakon dugog izbivanja zbog ozljede treba mi što više mečeva koje ću nadam se dobiti na ovogodišnjem izdanju jedinog ATP turnira u Hrvatskoj”, rekao je Borna uoči još jednog dolaska na Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će se ove godine održati od 22. do 31. srpnja.

Direktor turnira Tomislav Poljak s velikim je zadovoljstvom potvrdio dolazak još dvojice sjajnih tenisača.

“Fabio Fognini i Borna Ćorić nove su dvije zvijezde na popisu sudionika turnira, što će dodatno ojačati ionako već vrlo jaku konkurenciju. Fogniniju će ovo biti već 12. dolazak u Umag, a to dovoljno govori koliko voli igrati na Plava Laguna Croatia Openu. U Stella Marisu ima nekoliko izvrsnih ostvarenja, jer je jednom osvojio naslov, jednom bio poraženi finalist i u još tri navrata polufinalist. S njim dobivamo još jednog igrača koji je ne tako davno bio u društvu desetorice najboljih tenisača svijeta na ATP listi, a njegove mogućnosti na zemljanim igralištima dovoljno opisuje podatak da je osvojio turnir iz serije Masters 1000 u Monte Carlu”, rekao je Tomislav Poljak i dodao:

“Borni Ćoriću smo dali pozivnicu za glavni turnir i sretni smo što mu možemo pomoći na njegovom putu povratka. Bornina veza s Umagom je također posebna. Upravo ovdje je debitirao u Davis Cup reprezentaciji, i to samo nekoliko dana nakon osvajanja juniorskog US Opena, a tu je 2013. odigrao i prvi meč u glavnom ždrijebu na nekom od ATP turnira. U Umagu je dva puta bio četvrtfinalist i svi se nadamo da će se vratiti u staru formu nakon neugodne ozljede koja ga je godinu dana sprječavala da pokaže što zna. Povratak nakon tako duge stanke nikad nije lagan i možda će Borna baš u Umagu doći do novog uspjeha”.

Ulaznice za centralni teren (ATP stadion Goran Ivanišević) već su u online prodaji, a za Grand Stand kupovat će se u ATP shopu. Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. Više detalja o načinu kupovine dostupno je na poveznici https://www.croatiaopen.hr/…/ulaznice-i…/ulaznice-2022/.

Foto: Plava Laguna Croatia Open

Organizacije