U Dubrovniku održan godišnji Kongres ZTTH

U organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i Zbora teniskih trenera Hrvatske u Dubrovniku je 2. i 3. travnja održan godišnji Kongres Zbora teniskih trenera Hrvatske. Na Kongresu je sudjelovalo 80 trenera iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije. 
Predavači su bili Bernardo Bachino (Brazilac koji živi i radi u Njemačkoj), Dario Novak, voditelj razvojnih programa u Tennis Europe Goran Ševčenko, ITF ekspert Vjeran Friščić,  pomoćnici izbornika do 14 godina Robert Brkljač i Igor Blažević, kondicijski trener iz Čakovca Miljenko Vidović, Miha Troha, te Makedonci Marko Saldžievski i Igor Dimovski.                  

Teme Kongresa bile su široke – od tema vezanih uz razvoj i popularizaciju tenisa kod najmlađih dobnih skupina sve do stručnih tema vezanih uz profesionalni tenis. 

Tradicionalna godišnja Nagrada za posebne zasluge u razvoju teniskog sporta pripala je bivšem hrvatskom Fed kup izborniku i Predavaču ITF-a Vjeranu Friščiću. 

Održana je i Izborna skupština ZTTH gdje je za novog predsjednika (četverogodišnji mandat) izabran priznati hrvatski teniski stručnjak iz Rijeke Ivo Padjen, koji je na toj poziciji zamijenio Marijana Dugandžića nakon osam godina uspješnog vođenja Zbora. Dopredsjednik je   Krešimir Šifkorn iz Koprivnice, a produljen je i mandat dosadašnjem tajniku Gordanu Pavloviću.

Velike zasluge za uspješnu organizaciju Kongresa pripadaju i domaćinima – TK Ragusi i Peri i Pasku Baroviću koji su uložili puno energije kako bi sve funkioniralo prema planu. alt