U polufinalu Svjetske skupine Hrvatska protiv SAD-a u Splitu

U polufinalu Svjetske skupine Hrvatska protiv SAD-a u Splitu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna u susretu protiv SAD-a biti domaćin u Splitu, odlučio je Hrvatski teniski savez. Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača.

Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura. Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6000 gledatelja.

Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Gradu Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret. Ovom prilikom HTS želi zahvaliti Gradu Splitu i osobito gradonačelniku gospodinu Andru Krstuloviću Opari na iskazanom interesu i spremnosti da kao suorganizator bude domaćin polufinala svjetskog prvenstva nacija u tenisu. Zahvaljujemo i Gradu Zadru na interesu za organizacijom susreta, u slučaju da se igra u dvorani. Osobitu zahvalnost dugujemo i Gradu Puli te gradonačelniku gospodinu Borisu Miletiću na iskrenoj i snažnoj spremnosti da se polufinale Davis Cupa održi u pulskoj Areni. Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0.

Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine s 3:1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3:1, odnosno Belgiju 4:0.

Franjo Luković, predsjednik HTS-a                                                                     
Miroslav Zečić, izvršni direktor
 

Organizacije