U Šibeniku još jedan turnir tenisačica iz serije ITF World Tennis Toura W 25

U Šibeniku još jedan turnir tenisačica iz serije ITF World Tennis Toura W 25

Susretima pretkvalifikacija u četvrtak će u Šibeniku započeti turnir tenisačica iz serije ITF World Tennis Toura koje će se igrati za nagradni fond od 25.000 američkih dolara i bodovati za WTA listu. Bit će to jedan od najjačih turnira tenisačica ove godine u Hrvatskoj, kako po sudionicama, tako i nagradnom fondu, a najvažnije je da će biti odlična prilika za hrvatske igračice da osvoje bodove za profesionalnu rang listu.
Igrat će se na terenima TK Šubićevac, koji je u mnogo navrata već bio odličan organizator turnira iz ove kategorije. Kvalifikacije će početi u subotu 1. listopada, a glavni turnir je na rasporedu od ponedjeljka, 3. listopada.
“Profesionalni tenis se opet vraća na Šubićevac, a to će našim tenisačicama biti izvrsna mogućnost da se u međunarodnoj konkurenciji dokažu u domaćem ambijentu. Za Petru Marčinko danas svi znaju, a prije godinu dana ona je napravila veliki skok na rang listi zahvaljujući, među ostalim, i uspjesima u Šibeniku. To dovoljno govori koliko su ovakvi turniri važni”, rekla je direktorica turnira Iva Čogelja Juras. Važno je napomenuti po ko zna koji put usku suradnju Hrvatskog teniskog saveza, Teniskog kluba Šubićevac i Grada Šibenika bez koje ovakvi događaji ne bi bili mogući. Ovim putem Vas pozivamo da svi zajedno dođete u što većem broju i da podržite ovako važan sportski događaj koji se narednih dana održava u našem Šibeniku.

Organizacije