U Umagu promoviran Babolatov “pametni” reket

altTehnologija i sport sve više idu ruku pod ruku, a korak dalje u tenisu je Babolatov “pametni” reket Play, koji je u Umagu promoviran za hrvatsko tržište. Riječ je o reketu koji izgleda kao i svaki drugi, ali u dršci ima čip koji registrira pokrete kod udaraca i kasnije služi za još kvalitetniju analizu igre.
“Istraživanje je počelo prije dvanaest godina, a na tržište u Americi reket je stavljen prije otprilike godinu i pol”, rekao je Franjo Dankić, u ime Babolatova zastupstva za Hrvatsku. “Modeli koji su uključeni su Pure drive, Aero pure drive i Pure light. Važno je da balans i težina reketa nisu promijenjeni.”
Uređaj mjeri trajanje treninga, broj udaraca, frekvenciju udaraca po minuti, potrošnju energije i najdužu izmjenu. Također, očitavaju se i udarci, poput forhenda, bekhenda, servisa i smeša, a od rujna će biti uključeni i voleji. Moguće je očitavanje broja servisa, s maksimalnom brzinom, vrstu (ravno ili s rotacijom, uz količinu rotacije). Kod forhenda očitava se broj udaraca, prosječna i maksimalna snaga… Mjeri i samou tehniku, koliko je udaraca odigrano srediom reketa i slično.
Cijena modela je oko 2500 kuna.

Organizacije