U utorak u Splitu počinje HEP prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore

U utorak u Splitu počinje HEP prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore

Najbolje hrvatske tenisačice i tenisači do 18 godina okupljaju se u Splitu gdje će se od 18. do 23. kolovoza održati HEP prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore. Uzbudljivi mečevi igrat će se na terenima TK Split 1950, a jedna od igračica koja će se boriti za titulu prvakinje je Splićanka Sara Svetac. Druga po rankingu Hrvatskog teniskog saveza, Sara je jedna od favoritkinja za pobjedu u svojoj konkurenciji te se nada da će joj domaći teren donijeti prednost.

’Očekujem da ću uživati u dobroj atmosferi, turnir će biti jak jer nastupaju najbolje igračice iz cijele Hrvatske. Očekujem i da ću dobro odigrati, svakako ću dati sve od sebe. Domaći teren je uvijek mala prednost, ali može biti i malo opterećenje za igrača, nadam se da to ipak neće biti slučaj kod mene. Jedva čekam početak prvenstva u Splitu, natjecanja i putovanja su mi jako nedostajali za vrijeme pauze izazvane koronavirusom. Slijede nastupi na idućim prvenstvima na kojima mogu nastupiti, a svakako se nadam i nastavku ITF turnira na jesen i novim izazovima!’’ – najavljuje prvenstvo 15-godišnja Sara.

U glavnom dijelu turnira u obje konkurencije nastupit će 20 igrača po rang-listi, četvero s pozivnicama i osam najboljih iz kvalifikacijskog dijela turnira. Na turniru parova nastupit će 16 parova u obje konkurencije, od toga dvoje s pozivnicom. Mečevi će se održavati tijekom cijelog dana, a ulaz na njih je besplatan uz obavezno pridržavanje epidemijskih mjera za publiku. Mečevi počinju svakog dana u 9.30 sati, a igrat će se na četiri terena.

HEP otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore organizira TK Split 1950 prema kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Ovo tenisko prvenstvo važno je za održavanje kontinuiteta i razvoja natjecateljske forme mladih hrvatskih tenisača, što je važan cilj Hrvatskog teniskog saveza od početka epidemije koronavriusa.

Organizacije