Umro je bivši predsjednik HTS-a Slaven Letica

Umro je bivši predsjednik HTS-a Slaven Letica

Istaknuti hrvatski sociolog, publicist, sveučilišni profesor i političar Slaven Letica umro je u nedjelju u Zagrebu u 74. godini nakon duge i teške bolesti.
Od 2000. do 2002. bio je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza i u tom je razdoblju pokrenuo neke inicijative koje su kasnije pomogle u jačanju hrvatske Davis Cup reprezentacije, te posljedično pridonijele osvajanju naslova 2005. u Bratislavi.
I nakon napuštanja službene dužnosti u HTS-u ostao je vezan uz tenis, kao osvjedočeni navijač naših tenisača i tenisačica, kako u ekipnim, tako i u pojedinačnim konkurencijama.
Osim u sportu, Slaven Letica je ostavio dubok trag i u politici. Od 1990. do 1991. godine bio je osobni savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na izborima za hrvatskog predsjednika kandidirao se 2000. godine kao neovisni kandidat, a 2003. je izabran za zastupnika u petom sazivu Sabora.
Izražavamo iskrenu sućut obitelji, supruzi Gordani, te sinovima Franu i Bartolu. Datum pokopa Slavena Letice bit će objavljen naknadno.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup