Uspješni hrvatski Roland Garros

Uspješni hrvatski Roland Garros

U nedjelju je trebalo početi ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, koje je zbog teniske stanke izazvane pandemijom novog koronavirusa odgođeno za drugu polovicu rujna i početak listopada. Na pariškoj crvenoj prašini se ovog proljeća ne igra, a dok se nadamo da će turnir biti odigran u rujnu i listopadu, lijepo se prisjetiti lanjskog izdanja koje je donijelo puno dobrih vijesti za hrvatski tenis.

Prošlogodišnjeg Roland Garrosa osobito će se sjetiti Petra Martić i Ivan Dodig. Petra je lani bila sjajna i s četiri preskočene prepreke dohvatila je svoje prvo četvrtfinale u karijeri na Grand Slam turnirima. Na četvrtfinalnom koraku nije išlo protiv Čehinje Markete Vondroušove, koja je slavila u dva izjednačena seta, no taj poraz ostavio je vodećoj hrvatskoj tenisačici želju da u novom nastupu napravi i još više.

Ivan je lani s Tajpežankom Latishom Chan slavio naslov u konkurenciji mješovitih parova, obranivši parišku titulu koju je s Chan osvojio i godinu ranije. Dodig i tenisačica s Kineskog Tajpeha su drugu godinu u nizu bili uspješni u finalu protiv Mate Pavića i Kanađanke Gabriele Dabrowski, a novo izdanje Roland Garrosa moglo bi donijeti napad na treću “krunu” u nizu.

Navijat ćemo da Martić i Dodig, ali i svi ostali hrvatski aduti ove godine dobiju priliku za nove pobjede na pariškom Grand Slam turniru!

Organizacije